Webshop laten maken Groningen. Wij zijn B2.

Een nieuwe webshop of website laten maken door een internetbureau in Groningen? Wij zijn B2. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke webdesigns, gebruiksvriendelijke en functionele WordPress webshops. Altijd 100% op maat en met een uniek website ontwerp. Na oplevering helpen wij om van jouw webshop een succes te maken door de inzet van online marketing, conversie optimalisatie, seo en remarketing.

webshop-laten-maken
b2design-internetbureau-groningen

Waarom B2 als webshop partner?

B2 is een full-service-internet bureau met alle kennis in huis om van jouw webshop een succes te maken. Van de online strategie, webdesign tot user testing , zoekmachine optimalisatie en adverteren in zoekmachines. B2 bestaat sinds 2004 en bestaat uit een team van 12+ online specialisten.

Wie is B2 in het kort?

 • Jarenlange ervaring, sinds 2004
 • Een betrouwbaar team aan online specialisten
 • Unieke designs vanuit een strategische gedachte
 • Groningse nuchterheid en bescheidenheid

Maak kennis met onze e-commerce specialisten

Onze WordPress specialisten maken iedere webshop wens mogelijk!

Dorin Bouwman
Dorin Bouwman Online consultant
Rene Koops
Rene Koops Full-Stack developer
Joost Hobma
Joost Hobma Full-Stack developer
Allard Veneman
Allard Veneman Front-end developer

Webshops die wij hebben opgeleverd

WooCommerce is geschikt voor meerdere shopcases

Ga je een event organiseren en wil je de kaartverkoop online regelen? Het kan met de WordPress WooCommerce plugin. Wil je jouw producten verkopen? Het kan met WooCommerce. Heb je een eigen e-book geschreven en wil je deze verkopen, ook dit kan met WooCommerce.

5 concrete webshopcases die mogelijk zijn: 

 1. Fysieke producten (bv. auto’s, boten, boeken)
 2. Digitale producten (bv. e-books, licentie codes of bestanden)
 3. Tickets (bv voor een lezing, congres of verjaardagsfeestje)
 4. Afgeschermde gedeeltes (bv. voor online trainingen)
 5. Externe producten (bv. zoals affiliate van Bol.com).

Gratis website scan aanvragen

4,5/5 Beoordeling voor onze websitescan

1/2 stappen
3d Avatar 02

Een professionele WordPress WooCommerce webshop

Wat slim dat je een nieuwe WordPress webshop wilt laten maken. B2 realiseert al sinds 2004 websites en webshops voor verenigingen, non-profit organisaties, bedrijven en particulieren,  zowel nationaal als internationaal.

Wereldwijd is WooCommerce een van de meest gebruikte webshop systemen. Vooral de gebruiksvriendelijkheid voor beheerders en flexibiliteit voor ontwikkelaars zijn de voornaamste reden van de populariteit.

4 voordelen van een WordPress webshop met WooCommerce: 

1. Flexibel voor ontwikkeling van functionaliteiten
Een van de grootste redenen om te kiezen voor een WordPress webshop is de flexibiliteit van het systeem. Alle wensen kunnen worden uitgevoerd.

2. Beheren van je webshop is laagdrempelig
Het systeem om je webshop te beheren is makkelijk in gebruik. Het systeem werkt snel, makkelijk en intuïtief. Of het gaat om het bewerken van een product of het aanmaken van een speciale landingspagina.

3. Veel koppelingen met andere software
Je webshop is het centrale punt tussen bezoekers, producten en externe software. Denk dan aan software voor administratie, voorraden en verzending. Voor vele bedrijven zijn koppelingen beschikbaar voor een eenvoudige integratie in jouw webshop. 

4. Een snelle webshop voor een goede gebruikerservaring
Tijdens het realiseren van een webshop houden wij logischerwijs rekening met de gebruikerservaring. Snelheid van de webshop is daarin, samen met het design, de sleutel tot succes. Hoe sneller de webshop hoe beter de gebruikerservaring. Hoe beter de gebruikerservaring hoe sneller bezoekers overgaan tot een bestelling.

WooCommerce als webshop plugin voor WordPress

WordPress is binnen B2 vaak het CMS naar keuze. Niet alleen voor webshops maar ook voor het maken van websites. Voor het ontwikkelen van webshops maken wij gebruik van de WooCommerce plugin. Of het gaat om een webshop met één product of een webshop met duizenden producten. Van het bestelproces tot het bijhouden van voorraad, het werkt allemaal erg intuïtief. Met onze jarenlange ervaring is geen enkele webshop functionaliteit is ons te gek.

Zelf beheren van jouw webshop: een fluitje van een cent

Wij maken al onze webshops met WordPress. Een krachtig open-source Content Management Systeem waarmee je jou webshop eenvoudig zelf kunt beheren. Geen ingewikkelde systemen maar een gebruiksvriendelijk beheersysteem voor je webwinkel.

Webshop integraties, door de bomen het bos niet meer zien? 

Wanneer je een webshop laat maken, dan is het belangrijk om op voorhand na te denken welke integraties gewenst zijn. Welke betaalprovider past het beste bij jouw webshop? Welke verzendmethodes wil je gebruiken? Wil je facturen direct naar je facturatiesoftware gestuurd hebben? Moet de voorraad in een ERP systeem worden bijgehouden?

Uiteraard helpen wij graag bij het maken van de juiste keuzes. Met onze jarenlange ervaring met verschillende integraties zoals Mollie, Exact en Moneybird zijn wij op de hoogte van alle voor en nadelen van integraties. Zo komen we samen tot een weloverwogen keuze. 


Een grote keuze aan betaalproviders voor je webshop

Producten of diensten aanbieden is één. Het verkopen is twee. Voor het verkopen is een PSP (Payment Service Provider) nodig die met één koppeling een scala aan betaalmogelijkheden aan jouw webshop koppelt. Hieronder een tabel met vergelijkende tarieven voor iDeal transacties en Credit Card betalingen.

De kosten per IDEAL transactie per betaalprovider (laatste update oktober 2021)

Wat kost het maken van een webshop?

Sinds 2004 hebben wij een hoop webshops mogen opleveren. We hebben gemerkt dat iedere webshop maatwerk is. Iedere klant heeft immers zijn of haar eigen wensen. Dat is precies de reden dat er niet één prijs voor een webshop is op te stellen. Globaal kan je rekening houden met vanaf-prijzen van €8000.

Geen meerwerk of verrassingen

Benieuwd geworden naar de kosten voor een webshop? Neem dan contact met ons op. We plannen dan eerst een kennismakingsgesprek in en maken daarna een vrijblijvend voorstel. Ieder voorstel is op basis van een vaste prijs. Dus geen verrassingen achteraf, je weet precies waar je aan toe bent.

Wat wij wel alvast kunnen beloven is het volgende. B2.. 

 1. Is een team online specialisten met jarenlange ervaring. 
 2. Heeft grafisch vormgevers die weten welke design-keuzes belangrijk zijn.
 3. Zorgt voor een webshop in een eenvoudig te beheren systeem (WordPress). 
 4. Zorgt voor een webshop die geoptimaliseerd is voor snelheid & zoekmachines.
 5. Zorg voor hosting op een uiterst betrouwbaar platform.
 6. Zorgt voor veiligheid & updates die door B2 worden uitgevoerd op basis van een onderhoudscontract.

Heb je een webshop die verbeterd moet worden? Geen probleem!

Functionaliteiten die niet meer werken of aan vernieuwing toe zijn? Designs die niet meer in lijn zijn? Of een webdesign dat niet meer in lijn is met de (vernieuwde) huisstijlZoekmachine posities die verbeterd kunnen worden? B2 kan hier allemaal bij helpen. 

Gaan we verbouwen of gaan we herbouwen?

Dit is de eerste vraag die beantwoord moet worden in het ontwikkelingsproces. Is de huidige webshop te verbeteren (verbouwen) of is het slimmer om de webshop opnieuw op te bouwen (herbouwen). We bekijken iedere case apart. Vanuit een kwaliteit-bril, kosten-bril en efficiëntie-bril. 

Dorin Bouwman
Hi, wat wil je ons vragen?
Dat verschilt van webshop tot webshop én de afgesproken manier van werken. Wij kunnen werken in projectvorm waarbij er een vaste start- en einddatum is. Deze manier van werken neemt gemiddeld 3 tot 4 maanden in beslag. Wanneer wij werken in sprints dan staat het eindpunt niet vast. Het voordeel is dat er iedere periode (bijvoorbeeld een week), met jouw goedkeuring, concreet iets zal worden opgeleverd. Je bent in dat geval nauw betrokken in ons sprint-team.
In theorie is het geen probleem dat er geen logo voor handen is. In de praktijk vaak wel. In ons bestaan hebben we slechts één keer meegemaakt dat wij een project zonder logo hebben opgeleverd. We raden ieder serieus bedrijf dan ook aan om de branding en merkidentiteit niet te onderschatten. B2 is gespecialiseerd in het opzetten van een sterke merkidentiteit en logo's als onderdeel van je merkidentiteit. Ons advies is om dit traject eerst af te ronden (gelijktijdig met een low-fi voor de webshop) voordat we overgaan tot het design van de webshop.
Een webshop zonder domeinnaam is als een auto zonder stuur. Het is belangrijk om een domeinnaam te kiezen die past bij jouw organisatie, jouw doelstellingen en jouw merkidentiteit. De meeste korte-domeinnamen zijn helaas reeds vergeven. Het goede nieuws is dat er gelukkig genoeg alternatieven zijn. Domeinnamen overkopen behoort tot de mogelijkheden. Hierin hebben wij vaker bemiddeld, met positief resultaat. We helpen je graag in het oerwoud van domeinnamen en geven je graag advies.
Ja! Wij realiseren al onze webshops in het CMS WordPress in combinatie met de webshop software WooCommerce. Wij hebben jarenlange ervaring met deze systemen en kunnen iedere maatwerk oplossing realiseren. Van een ERP koppeling tot integreren van een betaalprovider.
Ja, dat kan maar is afhankelijk van veel verschillende factoren. Hoe actief is uw concurrent, op welke zoekwoorden wilt u goed gevonden worden, wat is uw budget en wat is de technische staat van uw huidige webshop? Voordat wij concrete uitspraken kunnen doen zullen wij een SEO Audit moeten uitvoeren waarin wij alle belangrijke facetten onder de loep nemen om een gedegen voorspelling en aanbevelingen te kunnen maken.
Ja, dat is zeker mogelijk. Het werkt zelfs heel intuïtief om producten aan uw webshop toe te voegen of bestaande gegevens te bewerken. Productteksten, afbeeldingen of prijzen aanpassen gaat in een fluitje van een cent. Indien u het beheer van uw producten op een centrale manier beheert is het mogelijk om uw producten & voorraad met elkaar (meerdere keren per dag of realtime) te synchroniseren.
Ja, geen enkel probleem. Het is goed om de wens voor meertaligheid voor aanvang van een webshop-traject aan te geven. Niet omdat het heel ingewikkeld is, wel omdat er op vroegtijdig over de url-structuur moet worden nagedacht. Ga je voor iedere taal een aparte website (webshop.nl en webshop.de etc) optuigen of bundel je alle talen op één domein (webshop.com/nl/ en webshop.com/de). De laatste optie heeft veelal onze voorkeur omdat het de online marketing eenvoudiger maakt omdat er slechts hoeft te worden gefocust op één domein.
Ja, het maakt ons niet heel veel uit wat er in de webshop precies verkocht gaat worden. Of het e-books zijn, auto's of in dit geval kaartjes voor evenementen. We kunnen zelfs op maat gemaakte .pdf bestanden genereren die per email naar de koper worden toegestuurd.

 

3d Avatar 02
3d Avatar 04
3d Avatar 05
Kennismaken of
een project starten?
Neem contact op
Neem contact op