Terug naar overzicht

Zoekmachine optimalisatie Groningen

Jouw website hoger in de zoekmachines? Meer gericht verkeer naar je website dat bijdraagt aan het behalen van je online doelstellingen? Wij zijn B2. Wij zijn een Gronings internetbureau en hebben sinds 2004 ervaring met zoekmachine optimalisatie (SEO): het verbeteren van je website om hoger te scoren in zoekmachines. Onze zoekmachine specialisten zitten klaar om met je aan de slag te gaan.

Vragen of een kennismaking plannen?
Neem contact op met Dorin Bouwman via: dorin@b2design.nl of bel 050-2306103.

hoger in google met je website

Wij zijn een Gronings SEO & Internet bureau!

Wat leuk dat je ook uit Groningen komt! Tenminste, die kans is best groot dat je als Groninger op deze pagina bent gekomen voor informatie over zoekmachine optimalisatie of een SEO specialist. Wij zijn een Gronings internetbureau (sinds 2004) dat naast SEO ook gespecialiseerd is in het maken van websites & WordPress webshops. Het Groningse bloed stroomt door onze aderen. Wij snappen Groningers en spreken dezelfde taal. Wel handig wanneer het aankomt op persoonlijk contact. En daar houden wij van.

Waarom SEO uitbesteden aan B2 in Groningen?

1. SEO is dé passie van onze zoekmachine specialisten.
2.
Jarenlange SEO ervaring in competitieve internet branches.
3. Sinds 2004 iedere dag druk met websites, webshops & SEO.

Eerst even dit. Wat is zoekmachine optimalisatie eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie staat voor het optimaliseren van je website (onpage) en externe factoren (off page). Hoe beter het algoritme van Google je website waardeert, hoe hoger deze website in de zoekresultaten getoond wordt. Om de positie van je website te bepalen zijn 200+ verschillende factoren van toepassing. De ene factor is relatief eenvoudig te realiseren (bijvoorbeeld meer zoekwoorden in je teksten opnemen). De andere heeft wat meer expertise nodig (bijvoorbeeld het verhogen van de reactietijd van je webserver). Het algoritme van Google verandert van tijd tot tijd, met veranderingen in de posities tot gevolg.

Hogere posities in Google zorgen voor..

1. Gratis websitebezoekers – Organische bezoekers kosten niks.
2. Lange termijn resultaat – SEO investering blijft langdurig uitbetalen.
3. Vertrouwen bij mensen – Organische vermeldingen wekken vertrouwen.
4. Relevant websiteverkeer – Jouw website is relevant voor zoekers.

Ik wil in Google beter vindbaar worden? Hoe gaat dat bij B2? 

Goed om te horen dat je het vergaren van (nieuw) websiteverkeer serieus neemt! B2 kan er voor zorgen dat je meer gerelateerd verkeer naar je website krijgt. Vanuit daar kunnen deze ‘warme bezoekers’ (ze zijn immers op zoek naar iets wat jouw bedrijf aanbiedt) worden omgezet naar (kopende) klanten: een conversie! Wij helpen graag met het behalen van je online doelstellingen, daar is zoekmachine optimalisatie een onmisbaar onderdeel van.

Op zoek naar snel resultaat? Verwacht niet te veel.

Rome is niet in één dag gebouwd. Hetzelfde geldt voor hoge posities in Google. Om je website hoger in de zoekmachine resultaten te krijgen is een lange adem nodig. Vaak zijn op korte termijn positieve verschuivingen te merken maar de echte posities (top 10) hebben, natuurlijk afhankelijk van de huidige situatie & concurrenten, meer tijd nodig. Een periode van enkele maanden is zeker geen uitzondering om rekening mee te houden. Stilstand is achteruitgang is een spreekwoord dat zeker van toepassing is voor een dienst als zoekmachine optimalisatie.

We starten met een project oriëntatie als basis voor een duurzame samenwerking

Om beslagen ten ijs te komen is een goede voorbereiding van zoekmachine optimalisatie essentieel. Wij gaan graag met je om de tafel om te inventariseren wat de exacte wensen zijn. Op basis van dit gesprek zijn we in staat om een concreet voorstel voor je op te stellen. 

We vragen u het hemd van het lijf tijdens een intake.

Wie is de organisatie? Wat doet de organisatie? Wat zijn binnen de organisatie doelstellingen voor de website? Wie zijn verantwoordelijke medewerkers? Wat is het niveau van je werknemers of collega’s als het gaat om website, content en marketing? Waar wil je organisatie graag op gevonden worden? Wat is de core dienstverlening? Op welke producten ben jehet meest trots of zit de meeste marge? Wie zijn de concurrenten? Wat is het maandelijkse budget? Wat zijn trends in je branche? Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens de intake.

Een SEO rapport met aanbevelingen, quick winst en een aanbeveling voor de lange termijn

Op basis van de intake gaan wij aan de slag met een nulmeting.. Wij laten diverse scans op de huidige website los en komen met aanbevelingen op basis van gebruikerservaring, techniek, content en autoriteit. Natuurlijk nemen wij ook, indien reeds ingesteld,  Google Analytics en Google Search, onder de loep. Wij overhandigen  een compleet rapport welke wij graag op locatie aan je presenteren.

In onze conclusies nemen wij standaard de volgende aanbevelingen op:

1. Gebruikerservaring (hoe ervaart de bezoeker de website)
Vroeger was een pagina vol stoppen met zoekwoorden genoeg, nu niet meer. Zoekmachines worden ieder jaar slimmer en bekijken websites meer en meer vanuit de optiek van een bezoeker.  De website moet fijn werken. Deze dient snel en eenvoudig te zijn. Bezoekers moeten snel kunnen vinden wat ze zoeken. Als bezoekers de website fijn vinden, vindt Google dat ook.

2. Technische SEO (website verbeteringen en& uitbreidingen)
De website moet werken, maar zo gewoon is dat niet. Technische internet ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Dat is de reden dat de SEO specialisten van B2 dit continu voor jouw organisatie in de gaten houden. Geen 404 foutmeldingen, geen witte schermen omdat de pagina traag is maar ook gestructureerde data en de nieuwste beveiligingen. En dat alles vanuit een ‘mobile-first’ gedachte.

3. Content (verbeteringen & uitbreidingen)
Onze Groningse zoekmachine specialisten zorgen voor zoekmachine geoptimaliseerde content, oftewel: zeer relevante teksten en bijpassende afbeeldingen, tabellen, lijstjes of video’s. Kwalitatieve content is een voorwaarde voor een goede vindbaarheid.

4. Autoriteit (backlinkprofiel verbeteringen & uitbreidingen)
Google ziet websites (of pagina’s) met veel inkomende relevante links eerder als een autoriteit. Deze pagina’s scoren vaak beter in zoekmachines. De specialisten van B2 zorgen er voor dat pagina’s gerelateerde links krijgen vanuit andere websites of pagina’s. Het verkrijgen van links (linkbuilding) is een arbeidsintensief proces dat nooit af is. Voor goede resultaten is linkbuilding nog steeds een belangrijke factor en daarmee essentieel in een SEO strategie.

SEO Maatwerk is altijd een optie!

Wij werken met standaard pakketten die voor bewezen resultaat zorgen. Echter zijn er altijd uitzonderingen als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Wij kunnen bijvoorbeeld user reviews op Google, Klantenvertellen of TrustPilot van een positieve reactie voorzien.  Nieuwe websitevermeldingen op internet standaard mailen met de vraag of er ook en link kan worden toegevoegd. Actief fora op internet scannen of er over je branche gesproken wordt met als doel om relevante reacties te geven met links naar gerelateerde producten of diensten.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan B2 in Groningen?

De professionals van B2 hebben alle SEO kennis in huis om jouw website of webshop op een betere posities te krijgen dan waar ze nu staan. Met een gedegen nulmeting gaan wij aan de slag om jouw website beter vindbaar te maken. Neem contact met ons op en wij vertellen je graag onze werkwijze.

SEO Vragen of een kennismaking plannen?
Neem contact op met Dorin Bouwman via: dorin@b2design.nl of bel 050-2306103.

Meer
weten?
Schermafbeelding 2021 03 26 Om 13.57.36
Naar contactformulier