Webdesign Groningen. Wij zijn B2.

B2 is een internetbureau dat zich sinds 2004 focust op functioneel WordPress maatwerk op het gebied van webdesign. Professioneel, persoonlijk en zeer ervaren. B2 ontwerpt award-winning websites voor klanten in diverse branches in en rondom Groningen.

B2 in het kort.

  • Maandelijkse website updates. Wel zo veilig.
  • Een eenvoudig beheersysteem. Wel zo makkelijk.
  • Een website of webshop die werkt. Jij blij, wij ook blij.
  • Geen project is hetzelfde. Dat vinden wij juist leuk.

4,5/5 Beoordeling voor onze websitescan

1/2 stappen
3d Avatar 03

Wat kan je op deze pagina verwachten

Een Gronings webdesign bureau, dat is B2.

Groningers onder elkaar, fijn. De kans is best aannemelijk dat je als Groninger op deze pagina terecht bent gekomen om een nieuwe website te laten maken. Wij zijn een op-en-top Gronings bedrijf. Sinds de start in 2004 denken wij met je mee. Wij snappen elkaar. Wij spreken elkaars taal en snappen hoe Groningers zijn. Straight, eerlijk en nuchter. Goed om te weten.

Maak kennis met onze online professionals

Dorin Bouwman
Dorin Bouwman Online consultant
Robert de Vries
Robert de Vries Mede-eigenaar
Kevin van de Kooi
Kevin van de Kooi Creative Director
Jeroen Bakker
Jeroen Bakker Mede-eigenaar
Rik Halsema
Rik Halsema Grafisch ontwerper & Typograaf
Mees van Belle
Mees van Belle Grafisch ontwerper
Rene Koops
Rene Koops Full-Stack developer
Joost Hobma
Joost Hobma Full-Stack developer
Allard Veneman
Allard Veneman Front-end developer
logo-b2design-door-de-jaren-heen
De revolutie van het B2 logo sinds 2010.

Alleen ervaren ontwerpers werken aan onze webdesigns

Sinds 2004 werken wij dagelijks aan vooral websites. Wij werken alleen met grafisch ontwerpers met een afgeronde HBO (Minerva) of WO studie. Onze design specialisten hebben oog voor detail, typografie, kleur en restvormen. Ze hebben vooral veel passie voor het ontwerp-vak.

Onze strategische en doordachte insteek op het gebied van website design onderscheidt ons van andere internet- en ontwerpbureaus. We hebben jarenlange ervaring in het technisch ontwikkelen en ontwerpen van websites. Dit is de reden dat nationale, internationale maar ook ‘gewoon’ Groningse organisaties voor onze dienstverlening kiezen.

ervaren-vormgever-groningen
Ervaren webdesigners met passie voor het vak. Iedere dag weer.

Onze grafisch vormgevers

Kevin van de Kooi
Kevin van de Kooi Creative Director
Rik Halsema
Rik Halsema Grafisch ontwerper & Typograaf
Mees van Belle
Mees van Belle Grafisch ontwerper

Wij bouwen snelle websites. Want hoe sneller hoe beter.

Een website moet mooi zijn. Logisch. Een website moet het doen op desktop computers, tablets en mobile devices. Ook logisch. Maar vooral snelheid is belangrijk. Hoe sneller een website laadt, hoe beter. Dat is precies de reden dat wij ‘speed by design’ hoog in het vaandel hebben staan.

Bezoekers haken af als websites te traag zijn. Dat willen wij absoluut niet en dus zorgen wij altijd voor razendsnelle websites. Google smult hiervan. Snelheid is dus goed voor de zoekmachine optimalisatie. Ook op dit gebied hebben wij veel kennis en ervaring in huis.

snelle-websites-groningen
Snelle websites. Fijn voor bezoekers én bots van zoekmachines.

Maatwerk is wat ons goed past.

Templates? Nee. Designs hergebruiken? Nee. Wij werken alleen op basis van maatwerk. Iedere organisatie is uniek, dus verschillen ook de huisstijlen, logo's en websites.

Daar zijn wij goed in door Awwward Winning websites te ontwerpen. De meeste websites leveren wij af met het open source beheersysteem van WordPress.

Case - NOM - Website Groningen Mockup
Het nieuwe design voor de website van de NOM (Investerings en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland)

Awwward winning webdesign? Ja! En daar zijn wij trots op!

In 2020 ontvingen we voor onze case LOFF uit Assen een prestigieuze honorable mention op Awwwards.com. Awwwards is een internationale autoriteit op het gebied van webdesign. B2 streeft naar Awwward winning designs voor ieder website project.

Dit is terug te zien in de verschillende ontwerpen en in het gebruik van nieuwe technieken zoals motion design, adaptive design en andere nieuwe trends op ontwerpgebied.

De meerwaarde van een uniek website ontwerp

Alle bedrijven zijn online. De concurrentie is groot. Het is een uitdaging om je als bedrijf online te blijven profileren. Waar een website vroeger het verlengstuk van je visitekaartje was, is het tegenwoordig veel meer dan dat. Websites zijn een tool geworden om meer omzet te generen.

Maar ook om je merkbeleving te vergroten of tijd te besparen op herhalende werkzaamheden. Daarnaast verwachten je bezoekers ook meer van je website. Denk hierbij aan speciale functies of een gemakkelijke manier om contact op te nemen.

Herkenbaarheid van je organisatie vergroten

Een aansluitend & uniek webdesign draagt bij aan de herkenbaarheid van je organisatie. Het draagt ook bij aan de gebruikerservaring van je bezoekers. Wanneer webpagina’s zorgvuldig ontworpen worden komt dit de conversie ten goede. Het aanpassen van de kleur van een knop op een pagina kan al bijdragen aan een hogere conversie.

Daarom is het belangrijk om een ervaren professionele webdesigner te betrekken bij je website. Hij (of zij) heeft de ervaring met ontwerpen en kent de online mogelijkheden en toegankelijkheid standaarden (accessibility).

online-marketing-funnel-voorbeeld
Bezoekers van jouw website moeten op het juiste moment de juiste informatie aangeboden krijgen.

Mobile first webdesign zorgt voor prioriteiten door “ruimtegebrek”

Wij werken mobile first. Dit betekent dat het webdesign in de basis tot stand komt op het formaat van een mobiel scherm. Dit verplicht ons om na te denken over de positie van belangrijke informatie.

Hoe kleiner het scherm, hoe meer het ons dwingt om keuzes te maken op het gebied van inhoud. Daarnaast bezoekt 70% van de bezoekers tegenwoordig websites via kleine schermen.

Nadat het mobiele website ontwerp is afgerond ‘blazen we het op’ naar webdesign voor grotere apparaten (desktop computers). In deze fase weten we al welke informatie belangrijk is en hoeven we het alleen een plek te geven op PC’s, TV’s en andere apparaten met een hoge resolutie.

mobile-first-webdesign
Ontwerpen worden gemaakt vanuit de mobile-first gedachte.

Adaptive webdesign, soms tonen we informatie wel en soms ook niet

Een responsive website schaalt automatisch naar verschillende beeldschermen. Adaptive webdesign is een manier om de specifieke elementen te laten zien en andere elementen weg te laten op specifieke schermen.

Zo kunnen we er bijvoorbeeld voor kiezen om op mobiele apparaten een speciale video of afbeelding te laten zien die op de desktopversie van de website niet zichtbaar is.

Een goed voorbeeld van adaptive webdesign is het toevoegen van een bel-nu knop bovenin het scherm op mobiele apparaten. Wanneer we dit op desktop computers zouden doen dan heeft deze knop geen functie. Door adaptive webdesign toe te passen kunnen we ervoor kiezen om op desktop rechtsboven een telefoonnummer te tonen, terwijl we op mobiele apparaten een functionele knop gebruiken die de bezoeker in staat stelt om rechtstreeks te bellen.

Bij de bouw van websites houden we rekening met deze aspecten. Wij denken met je mee.

adaptive-responsive-webdesign
Adaptive design: elementen tonen of juist weglaten voor specifieke bezoekers.

Op zoek naar professionele webdesigners en developers in Groningen?

Ben je op zoek naar een professioneel webdesignbureau met meer dan 17 jaar ervaring? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Tijdens deze kennismaking vertellen we graag meer over onze processen en horen we wat precies uw doelstelling of uitdaging is. Aan de hand van dit gesprek zijn we in staat om een concreet samenwerkingsvoorstel op te stellen voor de realisatie van een fantastische website!

Dorin Bouwman
Hi, wat wil je ons vragen?
Ja. Ieder project start met een uitgebreide briefing. Ook als u al een bestaande merkidentiteit (huisstijl) heeft zal deze briefing de start van ons proces zijn. Na de briefing zal een strategie worden opgesteld. Indien u nog geen bestaande merkidentiteit heeft zal deze ontwikkeld moeten worden. Gelukkig ben je bij B2 aan het juiste adres: het ontwikkelen van een nieuwe merkidentiteit is iets wat wij goed kunnen en sinds 2004 veel ervaring mee hebben.
Wij zijn online professionals. Een nieuw webdesign is een onderdeel in het proces van de gehele online strategie. Dat is waar wij sterk in zijn. Samen stellen wij een merkstrategie, merkidentiteit en marketing plan op om van jouw nieuwe website een succes te maken. Concreet zijn wij goed in het creëren van huisstijlen, logo's, content, video en seo (zoekmachine optimalisatie).
3d Avatar 02
3d Avatar 04
3d Avatar 05
Kennismaken of
een project starten?
Neem contact op
Neem contact op