Webdesign Groningen. Wij zijn B2.

B2 is een ervaren internetbureau die zich sinds 2004 focust op functioneel maatwerk op het gebied van webdesign. Professioneel, persoonlijk en zeer ervaren. B2 levert award-winning ontwerpen voor websites af voor klanten in diverse branches in en rondom Groningen. Wij gaan voor langdurige samenwerkingen waarin wij uw bezoekers willen converteren naar klanten. Want online succes voor u is voor ons ook een succes.

Wil je weten wat wij van je huidige website vinden?

Webdesign Groningen

Wat kan je op deze pagina verwachten

Een Gronings webdesign bureau, dat is B2.

Groningers onder elkaar, fijn. De kans is best aannemelijk dat je als Groninger op deze pagina terecht bent gekomen om een nieuwe website te laten maken. Wij zijn een op-en-top Gronings bedrijf. Sinds de start in 2004 denken wij met je mee. Wij snappen elkaar. Wij spreken elkaars taal en snappen hoe Groningers zijn. Straight, eerlijk en nuchter. Goed om te weten.

Maak kennis met onze online professionals

Dorin 1200×800
Dorin Bouwman

Online consultant

Robert Klein Crop
Robert de Vries

Operational- & Project Manager

121A3452
Kevin van der Kooi

Creative Director

WordPress Developer Tom Jaspers
Tom Jaspers

Webdeveloper

Dennis Klein
Dennis Prins

Lead developer

Jeroen Bakker B2Design Groningen
Jeroen Bakker

Eigenaar & SEO enthousiasteling sinds 2008

121A3386
Rik Halsema

Grafisch ontwerper & Typograaf

Mees
Mees van Belle

Grafisch ontwerper

121A2953
Rene Koops

Full-Stack developer

Joost Hobma
Joost Hobma

Full-Stack developer

Allard Klein
Allard Veneman

Junior Front-end developer

Matthijs Kremer

Stagair Commercieel

B2design Logo ontwikkelingen
Image arrowDe revolutie van het B2 logo sinds 2010.

Alleen ervaren ontwerpers werken aan onze webdesigns

Sinds 2004 werken wij dagelijks aan vooral websites. Wij werken alleen met grafisch ontwerpers met een afgeronde HBO (Minerva) of WO studie. Onze design specialisten hebben oog voor detail, typografie, kleur en restvormen. Ze hebben vooral veel passie voor het ontwerp-vak.

Onze strategische en doordachte insteek op het gebied van website-design onderscheidt ons van andere internet- en ontwerpbureau’s. We hebben jarenlange ervaring in het technisch ontwikkelen en ontwerpen van websites. Dit is de reden dat nationale, internationale maar ook ‘gewoon’ Groningse organisaties voor onze dienstverlening kiezen.

Rik Halsema is een ervaren webdesigner
Image arrowErvaren webdesigners met passie voor het vak. Iedere dag weer.

Onze grafisch vormgevers

121A3452
Kevin van der Kooi

Creative Director

121A3386
Rik Halsema

Grafisch ontwerper & Typograaf

Mees
Mees van Belle

Grafisch ontwerper

Wij bouwen snelle websites. Want hoe sneller hoe beter.

Een website moet mooi zijn. Logisch. Een website moet het doen op desktop computers, tablets en mobile devices. Ook logisch. Maar vooral snelheid is belangrijk. Hoe sneller een website laadt, hoe beter. Dat is precies de reden dat wij ‘speed by design’ hoog in het vaandel hebben staan.

Bezoekers haken af als websites te traag zijn. Dat willen wij absoluut niet en dus zorgen wij altijd voor razendsnelle websites. Google smult hiervan. Snelheid is dus ook goed voor de zoekmachine optimalisatie. Ook op dit gebied hebben wij veel kennis en ervaring in huis.

Webdesign als basis voor een snelle website
Image arrowSnelle websites. Fijn voor bezoekers én bots van zoekmachines.

Maatwerk is wat ons goed past.

Templates? Nee. Designs hergebruiken? Nee. Wij werken alleen op basis van maatwerk. Iedere organisatie is uniek en dus moet ook iedere huisstijl, logo of web-design uniek zijn.

Daar zijn wij goed in door Awwward Winning website ontwerpen af te leveren. En daar zijn wij trots op. De meeste websites leveren wij af met het open source beheersysteem van WordPress.

Mockup Website van NOM Groningen
Image arrowHet nieuwe design voor de website van de NOM (Investerings en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland)

Awwward winning webdesign? Ja! En daar zijn wij trots op!

In 2020 ontvingen we voor onze case LOFF uit Assen een prestigieuze honorable mention op Awwwards.com. Awwwards is een internationale autoriteit op het gebied van webdesign. B2 streeft naar Awwward winning designs voor ieder website-project.

Dit is terug te zien in de variëteit in ontwerpen en in het gebruik van nieuwe technieken zoals motion design, adaptive design en andere nieuwe trends op ontwerp-gebied.

Loffwellnessassenfotografiemuruelleoldenburgerhr 3224 Kopie

Loff Assen: De ultieme wellness en beauty beleving

Het design van Loff Wellness is Awwward winning!
Nom Header

Cappuvino: Exclusieve koffie en wijn in hartje Groningen

Een uniek look & feel voor een prachtig horeca concept.

De meerwaarde van een uniek website ontwerp

Alle bedrijven zijn online. De concurrentie is groot. Het is een uitdaging om je als bedrijf online te blijven profileren. Waar een website vroeger het verlengstuk van je visitekaartje was, is het tegenwoordig veel meer dan dat. Websites zijn een tool geworden om meer omzet te generen.

Maar ook om je merkbeleving te vergroten of tijd te besparen op herhalende werkzaamheden. Daarnaast verwachten je bezoekers ook meer van je website. Denk hierbij aan speciale functies of een gemakkelijke intuïtieve manier om contact op te nemen.

Herkenbaarheid van je organisatie vergroten

Een aansluitend & uniek webdesign draagt bij aan de herkenbaarheid van je organisatie. Het draagt ook bij aan de gebruikerservaring van je bezoekers. Wanneer webpagina’s zorgvuldig ontworpen worden komt dit de conversie ten goede. Het aanpassen van de kleur van een knop op een pagina kan al voor een verhoging in de conversie zorgen van enkele procenten.

Daarom is het belangrijk om een ervaren professionele webdesigner te betrekken bij je website. Hij (of zij) heeft de ervaring met ontwerpen en kent de online mogelijkheden en toegankelijkheid standaarden (accessibility).

Marketing Funnel
Image arrowBezoekers van jouw website moeten op het juiste moment de juiste informatie aangeboden krijgen.

Mobile first webdesign zorgt voor prioriteiten door “ruimtegebrek”

Onze webdesigners werken mobile first. Dit betekent dat het webdesign in de basis tot stand komt op het formaat van een “klein” mobiel scherm. Dit doen wij omdat het ons verplicht om na te denken om belangrijke informatie eerst te tonen.

Hoe kleiner het scherm, hoe meer we gedwongen worden om keuzes te maken op het gebied van inhoud. Daarnaast bezoekt 70% van de bezoekers tegenwoordig websites via kleine schermen.

Nadat het mobiele website ontwerp is afgerond ‘blazen we het op’ naar webdesign voor grotere apparaten (desktop computers). In deze fase weten we al welke informatie belangrijk is en hoeven we het alleen een plek te geven op PC’s, TV’s en andere apparaten met een hoge resolutie.

Webdesign vanuit de mobile-first gedachte
Image arrowOntwerpen worden gemaakt vanuit de mobile-first gedachte.

Adaptive webdesign, soms tonen we informatie wel en soms ook niet

Een responsive website schaalt automatisch naar verschillende beeldschermen. Adaptive webdesign is een manier om de specifieke elementen te laten zien en andere elementen weg te laten op specifieke schermen.

Zo kunnen we er bijvoorbeeld voor kiezen om op mobiele apparaten een speciale video of afbeelding te laten zien die op de desktopversie van de website niet getoond wordt.

Een goed voorbeeld van adaptive webdesign is het toevoegen van een bel-nu knop bovenin het scherm op mobiele apparaten. Wanneer we dit op desktop computers zouden doen dan zou deze knop geen functie hebben. Door adaptive webdesign toe te passen kunnen we ervoor kiezen om op desktop rechtsboven een telefoonnummer te tonen, terwijl we op mobiele apparaten een functionele knop gebruiken die de bezoeker in staat stelt om rechtstreeks te bellen.

Bij de bouw van websites houden we rekening met deze aspecten. Wij denken met je mee.

Adaptive design
Image arrowAdaptive design: elementen tonen of juist weglaten voor specifieke bezoekers.

Op zoek naar professionele webdesigners en developers in Groningen?

Ben je op zoek naar een professioneel webdesignbureau met meer dan 17 jaar ervaring? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Tijdens deze kennismaking vertellen we graag meer over onze processen en horen we wat precies uw doelstelling of uitdaging is. Aan de hand van dit gesprek zijn we in staat om een concreet samenwerkingsvoorstel op te stellen voor de realisatie van een fantastische website!

Gratis

Gratis website analyse!

We helpen je graag. Om je op weg te helpen willen we je graag een gratis website analyse aanbieden. Vul hieronder je website én e-mail adres in en we zullen onze analyse binnen 3 werkdagen per email toesturen.

Veelgestelde vragen

B2Design is door Vincent Brons en Jeroen Bakker in 2003 officieus gestart met het ontwikkelen van websites. Op 1 januari 2004 is het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als VOF. In 2014 is de transitie gemaakt van VOF naar B2Design BV.

B2 bestaat uit een vast team van ongeveer 10 medewerkers en bevat SCRUM masters, grafisch vormgevers, UX designers, WordPress developers, front-end developers, zoekmachine specialisten en Google Ads specialisten. Ieder half jaar bieden wij kwalitatieve stages aan studenten vanuit het MBO, HBO en WO.

B2 is gespecialiseerd in online strategie, merkidentiteit en design. Vanuit dit specialisme realiseren wij websites (en webshops) en bieden wij diensten rondom online marketing aan. Daarmee zijn wij een full service internetbureau.

Wij hebben kantoor aan de Leonard Springerlaan 7 te Groningen. Ons kantoor ligt aan de A7 (Groningen - Heerenveen) en is op loopafstand van het Centraal Station binnen 5 minuten te bereiken. Onze overbuurman is evenementencentrum Martiniplaza.

Nee. Wij zijn naast een internetbureau ook een grafisch bureau. Daar ligt onze roots. Wij maken altijd op maat gemaakte webdesigns voor al onze klanten. Wij zorgen dat onze designs passen bij jouw doelgroep, organisatie en toekomstideeën. Natuurlijk met toegankelijkheid, conversies en snelheid in ons achterhoofd.

Jazeker. Wij leveren iedere website op met een gebruiksvriendelijk beheer systeem in WordPress. WordPress is het meest bekende en meest gebruiksvriendelijke CMS (Content Management Systeem) ter wereld. Wij zorgen dat u alleen de gegevens kunt aanpassen die u aan mag passen. In theorie kunt u niks kapot maken. Wel een fijne gedachte.

Ja. Beter gezegd, dat moet zelfs wanneer wij een nieuwe website opleveren. Wij staan voor onze designs, techniek en werking van de website. Wij willen aan de knoppen van de hosting kunnen draaien als het gaat om stabiliteit, snelheid en veiligheid. Het grootste voordeel is dat je precies weet bij wie je moet zijn als het met je website te maken heeft: B2.

Kort antwoord: waarschijnlijk niet. Onze grafisch vormgevers ontwerpen nieuwe websites vanuit een nauwkeurig opgestelde online strategie. Deze strategie bevat doelen, doelgroepen en user stories. De kans dat uw eigen ontwerp overeenkomt met onze stijl van ontwerpen is heel klein. Wij zijn natuurlijk wel benieuwd wat u gemaakt heeft en in hoeverre dit overeen kan komen met onze ideeën.

Dat verschilt van project tot project én de afgesproken manier van werken. Wij kunnen werken in projectvorm waarbij er een vaste start- en einddatum is. Deze manier van werken neemt gemiddeld 3 tot 4 maanden in beslag. Wanneer wij werken in sprints dan staat het eindpunt niet vast. Het voordeel is dat er iedere week, met jouw goedkeuring, concreet iets zal worden opgeleverd. Je bent in dat geval nauw betrokken in ons sprint-team.

Wanneer u begint met het "vullen" van uw website (aanmaken pagina's, teksten, afbeeldingen, video etc) krijgt u te maken met diverse opties die ons beheer systeem kent. Een tekst hier en een afbeelding daar. Of toch een video of button daar? Maar hoe komt u aan deze afbeeldingen, illustraties of video? B2 kan u helpen bij het creëren van deze multimedia content, natuurlijk in lijn met uw merkidentiteit (huisstijl).

Wij snappen dat je graag een idee wilt hebben van de kosten van een nieuwe website. Geen enkele website is immers gelijk. De kosten voor een nieuwe website hebben te maken vele verschillende facetten. Je kan denken aan meertaligheid, koppelingen met externe systemen, het optimaliseren voor diverse schermen, het creëren van content en optimaliseren voor zoekmachines. Om een goed beeld te krijgen gaan wij graag vrijblijvend met je in gesprek.

Wij zijn online professionals. Een nieuw webdesign is een onderdeel in het proces van de gehele online strategie. Dat is waar wij sterk in zijn. Samen stellen wij een merkstrategie, merkidentiteit en marketing plan op om van jouw nieuwe website een succes te maken. Concreet zijn wij goed in het creëren van huisstijlen, logo's, content, video en seo (zoekmachine optimalisatie).

Wij beheren alle websites van onze klanten vanuit een technisch perspectief. Wij zorgen dat onze servers altijd up-to-date als het gaat om snelheid en veiligheid. Daarnaast zorgen dat de software van onze WordPress installaties op maandelijkse basis worden bijgehouden. Hiervoor word een SLA (Service Level Agreement) afgesloten. Conform deze SLA controleren wij alle updates van gebruikte plugins handmatig. Essentiële veiligheidsupdates worden binnen 1 werkdag uitgevoerd.

Ja. Ieder project start met een uitgebreide briefing. Ook als u al een bestaande merkidentiteit (huisstijl) heeft zal deze briefing de start van ons proces zijn. Na de briefing zal een strategie worden opgesteld. Indien u nog geen bestaande merkidentiteit heeft zal deze ontwikkeld moeten worden. Gelukkig ben je bij B2 aan het juiste adres: het ontwikkelen van een nieuwe merkidentiteit is iets wat wij goed kunnen en sinds 2004 veel ervaring mee hebben.

Ja, geen enkel probleem. Wij kunnen alle domein-extensies registreren die wereldwijd beschikbaar zijn. B2 kan het beheer van uw domeinnaam uit handen nemen. Een volledige lijst met top-level extensies (.com, .nl etc) kan je vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_topleveldomeinen_op_het_internet

Ja, dat kan. Zelfs het DNS beheer van uw domeinnaam kunt u blijven verzorgen. Het enige wat er moet gebeuren is het aanpassen van het A en AAAA dns-record zodat deze naar onze server gaan verwijzen. Mocht u het volledige beheer van uw domeinnamen aan ons willen toevertrouwen, ook dat is geen probleem.