Terug naar overzicht

Webdesign Groningen. Wij zijn B2.

B2 is een ervaren internetbureau die zich sinds 2004 focust op functioneel maatwerk webdesign voor klanten in en rondom Groningen. Professioneel, persoonlijk en zeer ervaren. Wij leveren award-winning ontwerpen voor websites af voor klanten in verschillende branches. Wij gaan voor langdurige samenwerkingen waarin wij uw bezoekers willen converteren naar klanten. Want online succes voor u is voor ons ook een succes.

Vragen of een kennismaking plannen?
Neem contact op met Dorin Bouwman via: dorin@b2design.nl of bel 050-2306103.

hoger in google met je website

Een Gronings webdesign bureau, dat is B2.

Groningers onder elkaar, fijn. De kans is best aannemelijk dat je als Groninger op deze pagina terecht bent gekomen om een nieuwe website te laten maken. Wij zijn een op-en-top Gronings bedrijf. Sinds de start in 2004 denken wij met je mee. Wij snappen elkaar. Wij spreken elkaars taal en snappen hoe Groningers zijn. Straight, eerlijk en nuchter. Goed om te weten.

Alleen ervaren ontwerpers werken aan onze webdesigns

We hebben al aangegeven dat wij sinds 2004 werken aan vooral websites. Wij werken alleen met grafisch ontwerpers met een afgeronde HBO (Minerva) of WO studie. Onze webdesign specialisten hebben oog voor detail, typografie, kleur, restvormen en vooral veel passie voor het online webdesignvak.

Onze strategische en doordachte insteek op het gebied van design onderscheidt ons van andere internet- en ontwerpbureau’s. We hebben jarenlange ervaring in het technisch ontwikkelen en ontwerpen van websites. Dit is de reden dat nationale, internationale maar ook ‘gewoon’ Groningse organisaties voor onze dienstverlening kiezen.

Wij bouwen snelle websites. Want hoe sneller hoe beter.

Een website moet mooi zijn. Logisch. Een website moet het doen op desktop computers, tablets en mobile devices. Ook logisch. Maar vooral snelheid is belangrijk. Hoe sneller een website laadt, hoe beter. Dat is precies de reden dat wij ‘speed by design’ hoog in het vaandel hebben staan. Bezoekers haken af als websites te traag zijn. Dat willen wij absoluut niet en dus zorgen wij altijd voor razendsnelle websites. Ook goed voor de zoekmachine optimalisatie. Ook op dit gebied hebben wij genoeg kennis en ervaring.

Maatwerk webdesign is wat ons goed past. 

Templates? Nee. Designs hergebruiken? Nee. Wij werken alleen op basis van maatwerk webdesign. Iedere organisatie is uniek en dus moet ook iedere huisstijl, logo of webdesign uniek zijn. Daar zijn wij goed in door Awwward Winning webdesigns af te leveren. En daar zijn wij trots op. De meeste websites leveren wij af met het open source beheersysteem van WordPress. 

Awwward winning webdesign? Ja! En daar zijn wij trots op!

In 2020 ontvingen we voor onze case LOFF uit Assen een prestigieuze honorable mention op Awwwards, een internationale autoriteit op het gebied van webdesign. B2Design streeft naar Awwward winning webdesign voor ieder project, dit is terug te zien in de variëteit in ontwerp en in het gebruik van nieuwe technieken zoals motion design, adaptive design en andere nieuwe trends op ontwerp-gebied.

De meerwaarde van goed webdesign

In deze tijd is het steeds moeilijker om je als bedrijf te profileren tussen alle andere bedrijven op het internet. Waar een website vroeger het verlengstuk van je visitekaartje was, is het tegenwoordig veel meer dan dat. Websites zijn een tool geworden om meer omzet te generen, maar ook om je merkbeleving te vergroten. Daarnaast verwachten je bezoekers ook meer van je website. Denk hierbij aan speciale functies of een gemakkelijke intuïtieve manier om contact op te nemen.

Herkenbaarheid van je organisatie vergroten

Goed webdesign draagt bij aan de herkenbaarheid van je organisatie, maar draagt ook bij aan de gebruikerservaring. Wanneer webpagina’s zorgvuldig ontworpen worden komt dit de conversie naar nieuwe klanten ten goede. Het aanpassen van de kleur van een knop op een pagina kan al voor een verhoging in de conversie zorgen van enkele procenten. Daarom is het belangrijk om een ervaren webdesigner te kiezen die ervaring heeft op dit gebied.

Mobile first webdesign zorgt voor prioriteiten door “ruimtegebrek”

Onze webdesigners werken mobile first. Dit betekent dat het webdesign tot stand komt op het formaat van een “klein” mobiel scherm. Dit doen wij omdat het ons verplicht om na te denken om belangrijke informatie eerst te tonen. Hoe kleiner het scherm, hoe meer we gedwongen worden om keuzes te maken op het gebied van inhoud. Daarnaast bezoekt 70% van de bezoekers tegenwoordig websites via kleine schermen. 

Nadat het mobiele webdesign is afgerond ‘blazen we het op’ naar regulier webdesign voor grotere apparaten (desktop computers). In deze fase weten we al welke informatie belangrijk is en hoeven we het alleen een plek te geven op PC’s, TV’s en andere apparaten met een hoge resolutie.

Adaptive webdesign, soms tonen we informatie wel en soms ook niet

Waar een responsive website automatisch schaalt naar verschillende beeldschermen, is adaptive webdesign een manier om de specifieke elementen te laten zien en andere elementen weg te laten. Zo kunnen we er bijvoorbeeld voor kiezen om op mobiele apparaten een speciale video of afbeelding te laten zien die op de desktopversie van de website niet getoond wordt.

Een goed voorbeeld van adaptive webdesign is het toevoegen van een bel-nu knop bovenin het scherm op mobiele apparaten. Wanneer we dit op desktop computers zouden doen dan zou deze knop geen functie hebben. Door adaptive webdesign toe te passen kunnen we ervoor kiezen om op desktop rechtsboven een telefoonnummer te tonen, terwijl we op mobiele apparaten een functionele knop gebruiken die de bezoeker in staat stelt om rechtstreeks te bellen.

Op zoek naar een goede webdesigner in Groningen?

Ben je op zoek naar een professioneel webdesignbureau met meer dan 17 jaar ervaring? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens deze kennismaking vertellen we graag meer over onze processen en horen we wat precies uw doelstelling of uitdaging is. Aan de hand van dit gesprek zijn we in staat om een concreet samenwerkingsvoorstel op te stellen voor de realisatie van een fantastische website!

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Plan een kennismaking. 
Neem contact op met Dorin Bouwman via: dorin@b2design.nl of bel 050-2306103.

Meer
weten?
Schermafbeelding 2021 03 26 Om 13.57.36
Naar contactformulier