Internetbureau Groningen, full Service. Wij zijn B2.

Op zoek naar een full service internet bureau in de stad Groningen dat verder gaat dan het maken van een mooie website? Wij zijn B2.

Een ontwerp- en internetbureau, actief sinds 2004. We werken voor ambitieuze bedrijven & organisaties die op zoek zijn naar een betrouwbare online partner voor het laten maken van websites en webshops.

Vragen of direct een kennismaking plannen?
Neem contact op met Dorin Bouwman via: dorin@b2design.nl of bel 050-2306103.

b2design-internetbureau-groningen
webshop-laten-maken

Uw internetactiviteiten draaien om resultaat. Wij streven naar uw online succes.

 1. Online strategie & merk identiteit
  We doen grondig onderzoek naar de reeds bestaande huisstijl. Is er al een huisstijl beschikbaar en voldoet deze aan de wensen? Dan gebruiken we de bestaande huisstijl als basis voor het traject. Moeten er aanpassingen gedaan worden om de doelgroep aan te spreken of zelfs een volledig nieuwe huisstijl komen? Dan zijn we je daar ook graag mee van dienst!
 2. Webdesign dat werkt: doelen halen!
  Een schitterende website is leuk. Een website die voor je werkt is nog leuker. Het is belangrijk dat jouw website doet wat het voor jou moet doen. Dat is precies de reden dat wij ons bij B2 focussen op het halen van vooraf gestelde doelen. Onze ux-specialisten weten precies wat er nodig is om doelen te behalen. En natuurlijk krijgt het oog ook wat, het zal prachtig worden!
 3. Meten is weten en twee keer meten is zeker weten
  Op basis van data zullen wij bepalen of vooraf gestelde doelen ook daadwerkelijk worden gehaald. Voor alle (online) marketing activiteiten (denk aan zoekmachine optimalisatie, offline marketing campagnes, video marketing, social marketing of zoekmachine advertising) hebben wij specialisten in huis of zeer ervaren partners waar wij onze hand voor in het vuur steken.

Maak kennis met de gezichten achter B2.

Een ambitieus team van ontwerp- & internetspecialisten.

Dorin Bouwman
Dorin Bouwman Online consultant
Robert de Vries
Robert de Vries Mede-eigenaar
Kevin van de Kooi
Kevin van de Kooi Creative Director
Jeroen Bakker
Jeroen Bakker Mede-eigenaar
Rik Halsema
Rik Halsema Grafisch ontwerper & Typograaf
Mees van Belle
Mees van Belle Grafisch ontwerper
Rene Koops
Rene Koops Full-Stack developer
Joost Hobma
Joost Hobma Full-Stack developer
Allard Veneman
Allard Veneman Front-end developer

B2 is een Full service internet bureau.

Jouw online partner van A tot Z

Iedere website die wij opleveren is volledig uniek. Templates is een woord dat niet in ons woordenboek staat en alle code is door onze eigen WordPress specialisten geschreven. Ieder internetproject kent diverse fases. In iedere fase zijn verschillende specialisten met het project bezig. We hebben onze werkwijze volledig uitgeschreven. 

In het kort zijn dit fases in het traject voor een nieuwe website: 

 1. Onderzoek: strategische sessies en opstellen plan de campagne
 2. Wireframing: een blauwdruk van je nieuwe website
 3. Visual design: inkleuren van het interactie ontwerp conform merk identiteit en strategie.
 4. Development: technische realisatie van de website
 5. Launching: het opleveren van de nieuwe website!
proces-voor-realiseren-nieuwe-website
Het proces voor het realiseren van een nieuwe website

Op welke projecten zijn wij als internetbureau trots?

4,5/5 Beoordeling voor onze websitescan

1/2 stappen
3d Avatar 04

Wij zijn meer dan een standaard internet bureau!

Wij zijn niet alleen een internet bureau. Wij zijn een full service internetbureau. Dat komt er kort gezegd op neer dat wij meer kunnen dan alleen websites realiseren. B2 heeft jarenlange ervaring op het gebied van online strategie, maken van logo’s & huisstijlenzoekmachine optimalisatieonline adverteren, content creatie, merk strategie, merk identiteit, illustraties, video & animatie en fotografie.

NOM

Prettige open samenwerking, constructief en laagdrempelig.

Annemarie Atema

Branding: merkstrategie & merkidentiteit

Met branding bedoelen wij het geheel aan merkstrategie (de algehele ervaring die je doelgroep heeft met je bedrijf) en merkidentiteit (logo, kleuren, typografie). De juiste consistente branding zorgt voor een gevoel dat ‘klopt’ en daarmee voor herkenbaarheid. De merkidentiteit verwerken wij in diverse dragers van de huisstijl. Voorbeelden zijn visitekaartjes, vlaggen, banners, briefpapier en sponsorborden. Een goed uitgevoerde huisstijl, die wij graag vastleggen in een huisstijlhandboek (of stijlgids), zorgt voor een professionele uitstraling bij de doelgroep. 

branding-logo-merkidentiteit-groningen
De juiste consistente branding zorgt voor een gevoel dat ‘klopt’ en daarmee voor herkenbaarheid.

Content creatie: teksten, video & illustraties 

Dito copywriting, mooie illustraties, kwalitatieve unieke afbeeldingen en explainer video’s.  Content is zeer belangrijk voor het uitdragen van je missie en visie. Daarnaast draagt goede content bij aan het behalen van je on- en offline doelstellingen. Het is het meest belangrijke onderdeel in je communicatie naar je bezoekers. Een goede User Experience (hoe bezoekers je website ervaren) en complete & kwalitatieve teksten zullen worden gewaardeerd. Dit zorgt dan weer voor een hogere conversie. 

content-creatie-afbeelding-video
De juiste media-content zorgen voor een visuele prikkel bij je bezoekers.

Online marketing: bezoekers zijn nodig voor resultaat

Om resultaat te behalen met je (nieuwe) website heb je bezoekers nodig. Bezoekers op je website krijgen gaat helaas nooit vanzelf. Door middel van online marketing kunnen wij je bezoekers attenderen op het bestaan van je website. Dit doen we door organische bezoekers (zoekmachine optimalisatie), betaalde bezoekers (zoekmachine adverteren), email marketing (nieuwsbrieven), social marketing (alle social kanalen) en video marketing (youtube, vimeo). Voor ieder project zal er een mix van marketing kanalen worden opgezet om de juiste doelgroep te bereiken. 

online-marketing-mogelijkheden-opties
De mogelijkheden van online markering zijn haast eindeloos.

Creatie van marketing materiaal

Heb je geen marketingteam of marketeer beschikbaar dan kunnen we hierin ondersteunen bij het realiseren van posters, banners, flyers, social media uitingen, nieuwsbrief templates en alle overige dragers van je huisstijl. 

Trainingen & Workshops

Bij blijven in de digitale wereld gaat niet vanzelf. Gelukkig kunnen we je daarmee helpen. Naast een rijk scala aan digitale oplossingen bieden we ook trainingen aan om te groeien in het gebruik van onze online oplossingen. Trainingen en workshops zijn beschikbaar over uiteenlopende onderwerpen.

Rene Koops
Rene Koops Full-Stack developer
Illustration

Hallo Rene Koops ...

Ik wil graag informatie over jullie diensten.

Bedankt voor je interesse!

4 redenen waarom je voor B2 moet kiezen.

 1. 17+ jaar ervaring  (sinds 2004)
  Gestart in 2004 en inmiddels als internetbureau al meer dan 17 jaar aan online ervaring. We hebben bewezen een trouwe partner te zijn voor vele serieuze klanten.
 2. Awwward winning webdesign
  Al onze webdesigns zijn uniek, standaard templates zijn not-done. Voor sommige ontwerpen ontvingen we zelfs Awwwards waar we erg trots op zijn.
 3. Strategie aan de basis van alle keuzes
  Al onze keuzes zijn doordacht op basis van een opgestelde online strategie. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit als basis voor websites die werken.
 4. Veel ervaring & ambitieuze specialisten
 5. Ons team bestaat uit webdesigners, frontend developers, backend developers, zoekmachine specialisten, marketeers en projectmanagers. We zijn wat we maken en daar zijn we trots op. Het leveren van goede resultaten, verhoging van conversies en grotere merkwaarde voor jou en je bezoekers of gebruikers.
WTBE

Een fijne en jonge professionele organisatie om zaken mee te doen. Pakken de opdracht gedegen aan.

Bert Blaauw

Vind u B2 inmiddels interessant? Neem contact op.

We kunnen iedere organisatie helpen bij het verbeteren of vernieuwen van de bestaande of nieuwe website. Altijd vanuit een gedegen strategie. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Neem gewoon contact op en we maken snel een afspraak om kennis te maken.

Dorin Bouwman Direct een kennismaking inplannen? Neem contact op met Dorin Bouwman
Hi, wat wil je ons vragen?
B2Design is door Vincent Brons en Jeroen Bakker in 2003 officieus gestart met het ontwikkelen van websites. Op 1 januari 2004 is het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als VOF. In 2014 is de transitie gemaakt van VOF naar B2Design BV.
B2 bestaat uit een vast team van ongeveer 15 medewerkers en bevat SCRUM masters, grafisch vormgevers, UX designers, WordPress developers, front-end developers, zoekmachine specialisten en Google Ads specialisten. Ieder half jaar bieden wij kwalitatieve stages aan studenten vanuit het MBO, HBO en WO.
B2 is gespecialiseerd in online strategie, merkidentiteit en design. Vanuit dit specialisme realiseren wij websites (en webshops) en bieden wij diensten rondom online marketing aan. Daarmee zijn wij een full service internetbureau.
Een internetbureau, in het Engels 'internet agency', is een bedrijf dat online georiënteerd is en veelal gespecialiseerd in het maken van websites, webshops en online marketing.
Wij hebben veel ervaring als het gaat om grafisch ontwerp, webdesign en het realiseren van websites en webshops. Sinds 2004 zijn wij dagelijks bezig om het online landschap wat mooier te maken. Je kan één aanspreekpunt verwachten en bepaalt zelf de manier van communiceren. Wij werken met vaste prijzen zodat je precies weet wat je prijstechnisch kunt verwachten. Verder zijn wij dagelijks van 09:00-17:00 te bereiken.
Het grootste voordeel van een full service internetbureau is dat je alle (in ieder geval de meeste) benodigde disciplines vanuit één partij in kunt huren. Één aanspreekpunt voor jouw online project. Van strategie tot design en van adverteren in Google tot aan online marketing of het creëren van explainer video's.
Wanneer u begint met het "vullen" van uw website (aanmaken pagina's, teksten, afbeeldingen, video etc) krijgt u te maken met diverse opties die ons beheer systeem kent. Een tekst hier en een afbeelding daar. Of toch een video of button daar? Maar hoe komt u aan deze afbeeldingen, illustraties of video? B2 kan u helpen bij het creëren van deze multimedia content, natuurlijk in lijn met uw merkidentiteit (huisstijl).
Kort antwoord: waarschijnlijk niet. Onze grafisch vormgevers ontwerpen nieuwe websites vanuit een nauwkeurig opgestelde online strategie. Deze strategie bevat doelen, doelgroepen en user stories. De kans dat jouw eigen ontwerp overeenkomt met onze stijl van ontwerpen is heel klein. Wij zijn natuurlijk wel benieuwd wat je gemaakt hebt en in hoeverre dit overeen kan komen met onze ideeën.
Ja, geen enkel probleem. Wij kunnen alle domein-extensies registreren die wereldwijd beschikbaar zijn. B2 kan het beheer van uw domeinnaam uit handen nemen. Een volledige lijst met top-level extensies (.com, .nl etc) kan je vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_topleveldomeinen_op_het_internet
Ja. Beter gezegd, dat moet zelfs wanneer wij een nieuwe website opleveren. Wij staan voor onze designs, techniek en werking van de website. Wij willen aan de knoppen van de hosting kunnen draaien als het gaat om stabiliteit, snelheid en veiligheid. Het grootste voordeel is dat je precies weet bij wie je moet zijn als het met je website te maken heeft: B2.
Nee. Wij zijn naast een internetbureau ook een grafisch bureau. Daar ligt onze roots. Wij maken altijd op maat gemaakte webdesigns voor al onze klanten. Wij zorgen dat onze designs passen bij jouw doelgroep, organisatie en toekomstideeën. Natuurlijk met toegankelijkheid, conversies en snelheid in ons achterhoofd.
Wij hebben kantoor aan de Leonard Springerlaan 7 te Groningen. Ons kantoor ligt aan de A7 (Groningen - Heerenveen) en is op loopafstand van het Centraal Station binnen 15 minuten te bereiken. Onze overbuurman is evenementencentrum Martiniplaza.
3d Avatar 02
3d Avatar 04
3d Avatar 05
Kennismaken of
een project starten?
Neem contact op
Neem contact op