Terug naar overzicht

Teksten voor jouw website laten schrijven. Laat bezoekers smullen!

Wat is de intentie van jouw website bezoeker? Informatie vergaren of misschien een product willen kopen? Schrijven voor het web. Gebruik dan vooral korte zinnen en een actieve verbeeldende manier van schrijven. Laat vakjargon (in veel gevallen) buitenspel, de bezoeker snapt er weinig van. Van blogs, tot informatieve teksten en de o-zo-belangrijke micro-copy.

Waarom teksten belangrijk zijn voor je website

Goede teksten zijn van groot belang voor je website, ze vertellen zoekmachines waar je pagina over gaat. Zoekmachines zoals Google bezoeken geautomatiseerd websites. Tijdens deze bezoeken wordt de inhoud van een website gescand op inhoud. De inhoud wordt op basis van sleutelwoorden geïndexeerd. Hoe waardevoller de teksten zijn voor je doelgroep, hoe hoger Google de pagina plaatst in de zoekresultaten. Goede (dus waardevolle) teksten zijn daarom van groot belang voor je autoriteit in de zoekmachines. Naast schrijven voor een zoekmachine moeten teksten goed leesbaar zijn en aanzetten tot een actie. Of je nou over een product of dienst schrijft, of om te informeren; met goede teksten overtuig jij je bezoeker om over te gaan tot actie!

Tekstschrijver voor webshops

Het schrijven van teksten voor een webshop is een vak apart. De teksten moeten informatief, compleet en wervend zijn. Daarnaast is het belangrijk om het product aan te prijzen op een positieve manier. Een goede tekstschrijver voor productteksten weet precies hoe lang een tekst mag zijn. Professionele teksten voor webshops bevatten ook de juiste keywords, hierdoor wordt het product beter gevonden in zoekmachines.

Een webshop beschikt natuurlijk ook over veel andere pagina’s. Het schrijven van een algemene voorwaarden pagina of veelgestelde vragen sectie is belangrijk voor de gebruikerservaring. Vooral op het gebied van algemene voorwaarden is het van groot belang dat deze inhoud door een professional geschreven wordt. Door deze pagina’s goed te vullen met degelijke teksten voorkom je nare verassingen achteraf.

Website teksten schrijven

Het schrijven van goede teksten is niet alleen voor webshops van belang. Ook voor ‘normale’ websites is een goede tekstschrijver van grote meerwaarde. Denk bijvoorbeeld niet direct aan enorme lappen tekst, ook zogeheten microcopy is belangrijk! Microcopy is een klein stukje tekst dat ter bevestiging of begeleiding op een website staat. Deze kleine stukjes tekst kunnen je bezoeker helpen om zijn/haar weg te vinden op je website. Microcopy is ook zeer geschikt voor het ‘laatste zetje’ in de rug van je bezoeker. Een goede tekstschrijver weet je juiste snaar te raken bij je publiek, hier heb je veel profijt van op het gebied van conversie.

Teksten redigeren

Niemand kent zijn bedrijf beter dan jij, toch? Lang niet iedereen heeft de capaciteit om deze kennis om te zetten naar daadkrachtige teksten. Voor deze mensen kan het redigeren van teksten handig zijn. Je levert wat steekwoorden of een basisverhaal aan, en onze tekstschrijver doet de rest. Het redigeren van teksten is een goede manier om jouw expertise om te zetten naar scherpe woorden voor het web. Ook los van websites en webshops kan het redigeren van teksten waardevol zijn. B2 helpt je ook graag met het redigeren van teksten voor jaarverslagen, brochures of andere uitingen.

Tekstschrijver inhuren?

Ben je op zoek naar een goede tekstschrijver voor je website? Of misschien voor het redigeren van je brochure of jaarverslag? Neem contact met ons op! We maken graag eens vrijblijvend kennis met je om te kijken hoe we jouw teksten nóg beter kunnen maken! Bezoek onze contactpagina en maak een afspraak, dan schrijven we snel de beste teksten voor je website!

3d Avatar 02
3d Avatar 04
3d Avatar 05
Kennismaken of
een project starten?
Neem contact op
Neem contact op