Terug naar overzicht

Illustraties maken voor jouw website, een mooie toevoeging

Herken je dat? Net een prachtige tekst geschreven om jouw verhaal aan klanten te vertellen, maar het mist nog iets. De tekst heeft geen gezicht, het roept nog geen gevoel op bij de lezer. Door illustraties op maat te laten maken geven wij de inhoud van jouw teksten niet alleen een gezicht maar ook meteen een unieke stijl die spreekt voor jouw bedrijf. De illustraties worden professioneel vervaardigd door onze illustrators in Groningen. Deze visuele verhalenvertellers maken illustraties van hoge kwaliteit. Met onze ervaring maken we het voor je mogelijk om uit verschillende illustratieve stijlen een keuze te maken die het beste aansluit bij jouw wensen.

Verschillende stijlen illustraties

Flat design
Illustraties zijn opgebouwd uit platte kleurvlakken. Deze zijn vaak relatief simpel opgebouwd en hebben weinig detail. Hierdoor is de boodschap snel duidelijk, deze stijl is wel minder persoonlijk.

Infographics
Illustraties die een ingewikkeld proces op visuele wijze duidelijk maken. Deze zorgen voor overzicht en maken grote stukken informatie behapbaar op eenvoudige wijze.

Gedetailleerde illustraties
Illustraties die een hele eigen stijl hebben. Deze zijn erg geschikt voor een bedrijf die zich wil onderscheiden met de illustraties. Ze maken deel uit van de huisstijl van het bedrijf.

De door ons gemaakte illustraties zijn opgebouwd uit vectoren. Dat betekent dat de illustratie die we voor je hebben gemaakt 100x zo groot op een banner gedrukt zou kunnen worden zonder dat er verlies van kwaliteit is.

Visual storytelling met illustraties

We deden het vroeger, en doen het nu nog steeds. Verhalen vertellen door middel van illustraties. We vinden ze terug in grotschilderingen maar denk ook aan hiërogliefen gebruikt door de Egyptenaren en tegenwoordig dus ook online. We gebruiken illustraties om op een gemakkelijke manier informatie begrijpbaar te maken ongeacht wat voor taal je spreekt. Op deze wijze kunnen we content maken die voor iedereen goed begrijpbaar is.

Iconen illustreren

Zijn illustraties niet helemaal waar je naar op zoek bent om jouw verhaal te vertellen dan kunnen wij je ook ondersteunen met het ontwikkelen van iconen. Iconen worden ingezet om de bezoeker in één oogopslag te vertellen wat het onderwerp is. Iconen voor jouw website zijn daarom uitermate geschikt om processen of diensten uit te beelden.

Vector illustratie

Illustraties kunnen gemaakt worden op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met de hand een schets maken en die inscannen. Tegenwoordig heb je ook tekentablets waarmee je direct al digitaal een tekening kan maken op je computer. Vaak wordt er getekend in photoshop. Het voordeel daarvan is dat je in photoshop veel realistischere illustraties kunt maken. Het nadeel aan de andere kant is dat illustraties uit photoshop niet schaalbaar zijn. Dat komt omdat photoshop werkt met pixels. Daarom werken wij met illustrator. Dit is een ander programma. Deze biedt ons de mogelijkheid om een illustratie oneindig groot te schalen. Wanneer we dus een illustratie voor jouw website hebben gemaakt zouden we die gemakkelijk kunnen vergroten en op een banner plaatsen zonder dat daar de kwaliteit van verloren gaat. Uiteraard is het afhankelijk van de opdracht, mocht deze zo zijn omschreven dat er behoefte is aan een hele realistische illustratie dan zullen wij vooraf al aangeven wat daar de voor en nadelen van zullen zijn.

Identiteit

We willen graag onderscheidend zijn, en als bedrijf in een drukke markt op vallen is lastig. Daarom zijn illustraties een geweldige manier om een unieke persoonlijkheid aan jouw merk te geven. In goed overleg kunnen wij aan de hand van jouw huisstijl een illustratie stijl ontwikkelen die aansluit bij jouw merk. Op deze wijze zal uw merk een hele eigen uitstraling gaan krijgen waarmee je zich onderscheid van de massa.

Naast een ondersteunende rol in jouw huidige huisstijl is het ook mogelijk om vanaf 0 een huisstijl op te bouwen waarin illustratie centraal staat. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Mailchimp. Daarin is het logo een illustratie maar de stijl schijnt ook verder door in de rest van de uitingen die het bedrijf heeft. Dit zou een geschikte optie zijn wanneer u een start-up heeft waarbij jouw huisstijl nog niet erg bekend is onder de doelgroep. Heb jij een grotere organisatie maar je wil toch graag een illustratie element hieraan toevoegen, dan passen we deze aan op de huisstijl. Het logo en de huisstijl blijft hetzelfde, we voegen er enkel een illustratief element aan toe die gebruikt kan worden.

Mogen wij jou helpen?

Ben je benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen op het gebied van illustratie of iconen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zo kunnen we in een gesprek erachter komen of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

3d Avatar 02
3d Avatar 04
3d Avatar 05
Kennismaken of
een project starten?
Neem contact op
Neem contact op