Terug naar overzicht

Interactie ontwerp

Het interactieontwerp brengt structuur in het ontwerp- en ontwikkelingproces. Een interactieontwerp is een interactief raamwerk dat op basis van gedegen onderzoek opgebouwd wordt. Zonder interactieontwerp is het niet mogelijk om tot een goed eindproduct voor het web te komen. Het interactieontwerp zorgt ervoor dat grafische en technische mensen naast elkaar aan een project kunnen werken. Ben je benieuwd wat een gedegen interactieontwerp toevoegt aan jouw organisatie? Lees dan snel verder!

Wat is een interactieontwerp?

Een interactieontwerp is een ontwerp dat zich alleen focust op de functie en hiërarchie van de verschillende elementen van een website. Een interactieontwerp bevat over het algemeen weinig kleur, beeld en typografische elementen en is volledig gefocust op de praktische zaken. Het interactieontwerp is gebaseerd op het vooronderzoek dat is afgenomen en de verschillende wensen en functies die tijdens een uitgebreide briefing zijn besproken. Het interactieontwerp ziet er voor de leek niet bepaald spannend uit, maar de achterliggende gedachte en functie hiervan is ontzettend belangrijk. Deze vroege iteraties helpt het project enorm op weg en geeft je een indruk van welke content in de website zal komen.

Waarvoor is een interactieontwerp?

Door te werken met een interactie ontwerp krijgt u als opdrachtgever meer inzicht in onze workflow en krijgt een kijkje achter de schermen. Een interactie ontwerp wordt ontworpen aan de hand van ons strategisch onderzoek en de briefing, deze informatie gebruikt B2Design om een ontwerp te maken dat zich richt op functie en hiërarchie. Tijdens deze fase gebruiken onze vormgevers niet veel verschillende grafische elementen en hierdoor kunnen zij sneller meerdere iteraties ontwerpen en ons richten op de essentiële elementen. Uiteindelijk eindigen zij met een ontwerp waarin u kunt zien wat de layout wordt en waar de belangrijkste functies komen. Het helpt ons met het communiceren van de functies en hiërarchie van de website zonder afleiding in de vorm van typografische elementen of ander beeld.

3d Avatar 02
3d Avatar 04
3d Avatar 05
Kennismaken of
een project starten?
Neem contact op
Neem contact op