Terug naar overzicht

UI / UX ontwerp voor (nieuwe) websites

Elk bedrijf heeft een eigen verhaal en het recht om deze te vertellen. Een professioneel ontworpen website helpt jou met jouw bedrijf haar verhaal en cultuur zichtbaar te maken voor de rest van de wereld. Je wil natuurlijk een website hebben die niet alleen er mooi uitziet, maar ook een website die goed werkt voor jouw bezoekers. Het is belangrijk dat jij een expert inschakelt en het B2 team bevat alle expertise die je nodig hebt op het gebied van jouw UI / UX wensen.

Wat is UX?

Wanneer wij het over UX hebben praten wij over user experience; oftewel hoe werkt het product voor de gebruiker. Door de jaren heen is er veel onderzoek gedaan naar verschillende technieken om een product te verbeteren voor een gebruiker. Sommige van deze technieken zijn psychologisch en andere visueel. Het verbeteren van de user experience kan heel makkelijk zijn door een bepaalde knop groter te maken, maar het kan ook subtieler zijn met bijvoorbeeld animatie of tekstuele aanpassingen. De onderzoekers maken uitgebreide user stories en voorbeelden zodat de ontwerpers met alle wensen en benodigdheden van de gebruiker rekening kunnen houden zodat ze de best mogelijke ervaring krijgen.

Waarom is UX belangrijk?

Voor elk product is het belangrijk dat de gebruiker een goede ervaring heeft. Tegenwoordig is dit erger dan het ooit is geweest, de aandachtsspanne ligt laag en gebruikers willen constant feedback op hun acties. Door goede UX kan een product betere conversie opleveren en gebruikers beter aansturen om hun doelstellingen te behalen. Uiteindelijk wil je als bedrijf zoveel mogelijk gebruikers overhalen om jouw service of product te gebruiken en daar kan een goede user experience bij helpen. Dit doen wij door gebruik te maken van diverse technieken en ons onderzoek te vergelijken met statistieken van bijvoorbeeld Google Analytics en andere software. Op deze manier kan B2Design jouw conversie verhogen en er voor zorgen dat jij jouw targets haalt.

Wat is UI ontwerp?

Simpel gezegd is UI ontwerp het vormgeven van interfaces. Nadat een interactie ontwerp is goedgekeurd gaan onze designers bezig met het ontwerpen van een eindproduct. Het is belangrijk dat de ontwerpfase wordt opgedeeld in 2 delen want door de fundering van een interactie ontwerp gaat het vormgeven een stuk gemakkelijker. Door middel van deze workflow kunnen onze ontwerpers websites leveren met scherpe deadlines zonder dat het kwaliteit hoeft te verliezen.

Als B2Design spreekt over UI bedoelen wij user interface design. Dit is het ontwerpen van websites, apps en andere digitale producten waar je dagelijks mee in contact komt. De vormgeving van jouw digitale producten is erg belangrijk, want het is een representatie van waar jouw bedrijf voor staat. Als een bezoeker jouw website bezoekt krijgen ze direct een bepaald beeld van jouw merk en dat moet natuurlijk wel kloppen. Ben je benieuwd wat B2Design voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom in ons kantoor in Groningen, of wij komen gewoon bij jou langs.

3d Avatar 02
3d Avatar 04
3d Avatar 05
Kennismaken of
een project starten?
Neem contact op
Neem contact op