Terug naar overzicht

Ontmoet Romée: Creativiteit, Sport en Bordspelcompetitie

Mees van Belle
  • Mees van Belle -
  • (Laatst bijgewerkt: 28 april 2024)

Romée is onze nieuwste aanwinst binnen het creatieve team! Sinds april versterkt ze ons met haar talent en passie als vormgever.

Om Romée wat beter te leren kennen, hebben we een interview gedaan. Benieuwd waar deze sportieve ontwerper haar inspiratie vandaan haalt, waarom ze goed is in (creatief) sparren en van welke bordspellen ze veel te competitief wordt? Lees dan snel verder!

banner2-min

Hoe heb je ontdekt dat je zo creatief was?

Romée: Ik denk dat ik dat al vrij snel wist of had kunnen weten. Ik ben heel visueel ingesteld en merkte al snel dat ik meer waarde hecht aan het visuele aspect van dingen dan de meeste mensen. Ik merkte dat ik cadeautjes vaak waardeerde op basis van het uiterlijk in plaats van wat ik er mee kon en ik koop bijvoorbeeld boeken op basis van de cover in plaats van op de inhoud. Ik heb altijd veel tijd besteed aan het uiterlijk van mijn projecten en verslagen en mijn kasten zijn allemaal esthetisch in plaats van praktisch ingericht.  Ik denk dat ik daaraan al kon merken dat ik vormgeving erg leuk vind. 

Hoe ben je begonnen als ontwerper?

Romée: Toen ik van de middelbare school af ging wist ik dat ik een creatieve studie wilde doen. Eigenlijk wilde ik fotografie gaan studeren maar ik kon geen passende HBO-opleiding vinden. Daarom ben ik begonnen met de opleiding Communication en multimediadesign. Daar heb ik 2,5 jaar Visual Design gestudeerd. Net toen de Corona Epidemie uitbrak, zou ik naar Noorwegen gaan om een minor fotografie te volgen. Helaas ging dat dus niet door. Ik heb toen besloten om even een pauze in mijn studie in te lassen.

Later heb ik mijn studie vervolgd in Leeuwarden. Daar ben ik me meer gaan focussen op het ontwerpen van logo’s en huisstijlen. Ik heb me toen ingeschreven bij de KVK en in samenwerking een aantal projecten en bedrijven voorzien van huisstijlen en logo’s. Daarnaast was ik ook bezig met fotografie en modellenwerk. Ik heb verschillende bruiloften mogen fotograferen en leuke fotoshoots als model gedaan. En ik heb ervaring opgedaan als content creator voor een restaurant in mijn straat destijds. Ik heb toen veel kanten van de creatieve sector gezien en ik vond eigenlijk alles leuk.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Romée: Ik kan uit heel veel verschillende dingen inspiratie halen. Ik vind het leuk om via social media (pinterest/ instagram) inspiratie op te doen maar ik kan ook uit heel onverwachte hoeken geïnspireerd worden. Ik ben begin dit jaar naar een concert geweest van Gallus + Wasted Youth Club in Zwolle. (Ik ben post-punk, alt, indie rock fan) En hoewel ik totaal niet muzikaal ben was ik ontzettend geïnspireerd. Niet om muziek te maken (want dat kan ik niet) maar wel om mezelf creatief te uiten. Om je eigen style te ontwikkelen en te staan voor wie je bent met volle overtuiging

inspo

Wat doe je verder in je vrije tijd?

Romée: Ik vind sporten heel leuk. Ik kickboks al sinds mijn jeugd en heb ook een tijdje kickbokslessen gegeven aan de jongerengroep. Dat vond ik altijd heel leuk. Daarnaast loop ik graag hard en vind ik het lekker om krachttraining te doen. Ik wil graag de 5 kilometer in 20 minuten kunnen rennen, dus daar ben ik voor aan het trainen. Het kickboksen en krachttraining doe ik erbij omdat ik het leuk vind. Eigenlijk zou ik misschien beter op een van die drie kunnen focussen, maar ik vind altijd alles te leuk en probeer dan alles tegelijk.

Wow en heb je nog tijd voor andere hobbies?

Romée: Ja, ik vind heel veel dingen leuk om te doen haha, heb je even? Naast zelf sporten vind ik sport kijken ook erg leuk. Ik ga vaak samen met mijn vriend naar de lokale ijshockeywedstrijden, maar dit seizoen is nu over dus nu kijken we samen Formule 1. Maar ik kan eigenlijk alle sporten leuk vinden om te kijken als ik me er een beetje in verdiep. 

Daarnaast vind ik het heel leuk om lekker muziek te luisteren. Of het nu thuis is, tijdens het wandelen of bij een concert. Daar geniet ik echt van. Ik vind vooral (post-)punk, alternative/indie/rock heel erg leuk en luister eigenlijk de hele dag muziek. Maar ik houd ook heel veel van spelletjes doen. Vooral de bordspellen en reactie spelletjes. Wij doen wel eens van die pocket escape rooms die vind ik erg leuk en ik schaak graag of sjoelen vind ik ook erg leuk en ik speel graag Halli Galli of Dobble maar er zijn weinig mensen die dat met mij willen spelen. Ik ben namelijk nogal fanatiek en niet iedereen kan daar even goed mee omgaan. 

Ik vind lezen heel leuk, films of series kijken, geocachen, skeeleren, wandelen, yoga, collages maken, maar ook huishoudelijke dingen. Lekker schoonmaken, opruimen of boodschappen doen. Laten we het daar maar bij houden! Ik kan eigenlijk in alle activiteiten wel plezier vinden. 

Hoe zouden andere mensen je beschrijven?

Romée: Ik ben heel enthousiast en kan overal wel mijn draai en plezier in vinden. Ik vind het moeilijk om dan een keuze te maken omdat ik alles leuk vind en alles wel wil. Ik doe ook graag dingen voor anderen, als je mij iets vraagt zal ik niet snel nee zeggen. En daarnaast ben ik vrij druk, ik kan moeilijk stilzitten en wil altijd dingen doen en maken. Ik denk dat dat komt omdat ik alles zo leuk vind. Dan heb ik eigenlijk te weinig tijd om alles wat ik leuk vind te doen. Dat maakt me soms wel een beetje chaotisch en ongeduldig. Maar goed elk voordeel heeft zijn nadeel, zullen we dan maar zeggen. 

Altijd klaar om te sparren

Bij het volgende project zie je Romée vast aansluiten voor een creatieve sparsessie of om je te helpen met al jouw vragen over fotografie, branding, of als je wilt weten waar een goed concert is.

Mees van Belle

Deze jonge ontwerpheld versterkte ons team tijdens zijn stage en bleef daarna bij ons door zijn verpletterende en doordachte ontwerpen. Buiten werktijd vind je Mees met een kwast aan het schildersezel, of speelt hij Mario Kart met zijn vrienden.