Case: Diagnoptics - App ontwerp, UX ontwerp

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan B2Design om mijn gegevens op te slaan, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring

App ontwerp voor revolutionaire technologie

iOS & Android App OntwerpDiagnoptics

Diagnoptics is gespecialiseerd in het ontwikkelen van non-invasieve diagnose apparatuur. Hiermee kan bijvoorbeeld het risico op diabetes en aanverwante complicaties worden ingeschat. Voor het nieuwste product van Diagnoptics is ons gevraagd een app ontwerp te maken. De MyAGEnow app wordt via bluetooth gekoppeld aan een scanner en wordt gebruikt om metingen in af te lezen. Voor deze case werkten we de volledige interface van de app uit. Lees hier hoe we na grondig onderzoek tot een echte mobiele app kwamen.

Klant
Diagnoptics

Diensten geleverd
Logo & huisstijlen Overig Website

Partner sinds

HEX: #96c460
HEX: #5596b4
HEX: #ffffff
Kleurenpallet
Logo ontwerp

De MyAgeNow App

De MyAGEnow App wordt gekoppeld aan de AGE scanner. Deze scanner wordt gebruikt om de huidleeftijd te meten op basis van zogeheten ‘AGE’s’. De meting wordt gestart met een druk op de knop van de scanner, vervolgens wordt het resultaat in een grafische weergave getoond in de app. Op basis van de resultaten in de app is de gebruiker in staat om conclusies te trekken over de gezondheid van de huid. De app toont tevens gemiddelden en trekt op basis daarvan automatisch een conclusie over het resultaat.

App ontwikkeling

Uitvoerig onderzoek naar de interface

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de koppelprocedure. Hoewel het vanzelfsprekend lijkt om een app te maken die verbindt via Bluetooth, bleek dit toch een uitdaging te zijn. Vooral omdat de scanner van Diagnoptics slechts één knop heeft voor elke actie in het traject. Tijdens een sessie op ons kantoor hebben we verschillende Bluetooth apparaten met elkaar vergeleken. Een weegschaal, smartwatch, telefoon en fitness tracker zijn grondig doorgelicht op basis van gebruiksgemak en functie. Naar aanleiding van dit onderzoek waren we in staat om een gedegen interactieontwerp te maken. In het IO hebben we op basis van functie de volledige flow van de gebruiker uitgewerkt. Na akkoord zijn we verder gegaan met het grafische ontwerp van de app.

INTUÏTIEF ONTWERP
"B2Design heeft een essentiële rol gespeeld in de ontwikkelingen van onze apps. Tijdens de ontwikkeling van het concept hebben ze ons idee kritisch bekeken waarna zij de user interfaces zelf hebben ontworpen. "

Jasper Dijkstra - Commercial Manager

Ook met ons werken? Wij hebben er zin in!

Geef Dorin een belletje op 06-28203600 Bel mij terug
Werkwijze

Strategie

01Briefing, userstories & interactie-ontwerp

Realisatie

02Grafisch ontwerp & ontwikkeling

Optimalisatie

03Service, SEO & hosting
Meer cases