Case - Diagnoptics - Cover Opacity

Diagnoptics: app ontwerp voor revolutionaire technologie

Nieuw product marketeren?

Diagnoptics is gespecialiseerd in het ontwikkelen van non-invasieve diagnose apparatuur. Hiermee kan bijvoorbeeld het risico op diabetes en aanverwante complicaties worden ingeschat. Voor het nieuwste product van Diagnoptics is ons gevraagd een app ontwerp te maken. De MyAGEnow app wordt via bluetooth gekoppeld aan een scanner en wordt gebruikt om metingen in af te lezen. Voor deze case werkten we de volledige interface van de app uit. Lees hier hoe we na grondig onderzoek tot een echte mobiele app kwamen.

B2Design heeft een essentiële rol gespeeld in de ontwikkelingen van onze apps. Tijdens de ontwikkeling van het concept hebben ze ons idee kritisch bekeken waarna zij de user interfaces zelf hebben ontworpen.

Jasper Dijkstra - Commercial Manager
Case - Diagnoptics - Logo My Age Now

De MyAgeNow App

De MyAGEnow App wordt gekoppeld aan de AGE scanner. Deze scanner wordt gebruikt om de huidleeftijd te meten op basis van zogeheten ‘AGE’s’. De meting wordt gestart met een druk op de knop van de scanner, vervolgens wordt het resultaat in een grafische weergave getoond in de app. Op basis van de resultaten in de app is de gebruiker in staat om conclusies te trekken over de gezondheid van de huid. De app toont tevens gemiddelden en trekt op basis daarvan automatisch een conclusie over het resultaat.

Uitvoerig onderzoek naar de interface

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de koppelprocedure. Hoewel het vanzelfsprekend lijkt om een app te maken die verbindt via Bluetooth, bleek dit toch een uitdaging te zijn. Vooral omdat de scanner van Diagnoptics slechts één knop heeft voor elke actie in het traject. Tijdens een sessie op ons kantoor hebben we verschillende Bluetooth apparaten met elkaar vergeleken. Een weegschaal, smartwatch, telefoon en fitness tracker zijn grondig doorgelicht op basis van gebruiksgemak en functie. Naar aanleiding van dit onderzoek waren we in staat om een gedegen interactieontwerp te maken. In het IO hebben we op basis van functie de volledige flow van de gebruiker uitgewerkt. Na akkoord zijn we verder gegaan met het grafische ontwerp van de app.

Case - Diagnoptics - Mockup Mobile
Case - Diagnoptics - Mockup Mobile Devices