Terug naar overzicht

Teamuitje B2Design; Valse kunst, een naakte vrouw en lekker eten!

Dorin Bouwman
  • Dorin Bouwman -
  • (Laatst bijgewerkt: 14 juli 2022)

Een nieuw elan, frisse wind of met de neuzen dezelfde kant op. Allemaal uitdrukkingen om onze teamdag te omschrijven. We gingen een dagje weg met het team en leerden wat interessante lessen over (valse) kunst en naakte vrouwenlichamen. In dit artikel praten we je bij over de dingen die we leerden en over de achterliggende reden voor ons gezellige uitstapje.

Hard werken

In de afgelopen periode zijn we als kool gegroeid. Recentelijk vierden we ons dertienjarig bestaan en het team bestaat inmiddels uit meer dan twintig creatieve toppers. Door de constante stroom van super toffe opdrachten lopen we onszelf soms voorbij en raken we een beetje uit het zicht waar het écht om draait; het team, vier grote handen vol heren en dames die echt verschil maken op het gebied van online strategie en ontwerp.

02

Nog altijd draait het bij B2Design om ontwerp, gebruiksvriendelijkheid en strategie. Waar creativiteit een prominente rol speelt in het traject. Het lag dan ook voor de hand om een uitje te organiseren met een creatief tintje.

Valse kunst en de connectie

We startten ons dagje uit in Vledder in het museum voor valse kunst. Hier kregen we een leuke rondleiding langs verschillende ruimtes gevuld met nageschilderde meesterwerken.

In het museum is werk te bewonderen van onder andere Han van Meegeren. Één van de meest bekende vervalsers uit Nederland, hij dankte zijn bekendheid aan zijn vervalsingen van Vermeer. Tijdens onze rondleiding kregen we een interessant kijkje in de werkwijze van Han van Meegeren. Zo wist van Meegeren in de 19e eeuw met een speciale techniek werken uit de 17e eeuw te vervalsen die niet van echt te onderscheiden waren. Met materialen, doeken en penselen die in die tijd gebruikt werden maakte van Meegeren nauwelijks van echt te onderscheiden kunstwerken.

03

Bij sommige werken was het van een afstand onmogelijk te zien dat het om valse kunst ging. Wanneer je echter dichterbij kwam was duidelijk het verschil in detail te zien tussen de beide werken. Zo werkt het ook met grafisch werk. Het is mogelijk om een ‘valse’ website te kopen die voldoet aan de meeste wensen, een nagemaakt stukje ontwerp dat er prima uit ziet maar nooit ‘echt’ zal zijn. Het is dan na verloop van tijd dat het gebrek aan detail op begint te vallen en dat de honger naar een unieke online presentatie groeit.

04

Naast verschillende schilderwerken was het in het museum voor valse kunst ook mogelijk om op een échte en een neppe Rietveld stoel te zitten. Beide stoelen zien er nagenoeg identiek uit, maar wanneer je het echte exemplaar inruilde voor de neppe dan kon je duidelijk merken dat er een gigantisch verschil in zitcomfort was. Het zitoppervlak van het echte exemplaar was, zoals vanzelfsprekend, veel doordachter dan zijn neppe buurman.

Schilderkunst

Na een stevige lunch met kroketten, een eitje en soep wachtte het team nog één leuke verrassing; een schildercursus inclusief naaktmodel! Waar je zenuwachtig geschuifel en blozende koppies zou verwachten bij een jong bedrijf was niets minder waar. Binnen enkele seconden stonden de eerste houtskooltekeningen op papier en was iedereen geconcentreerd bezig.

05

Dankzij de perfecte uitleg en tips van Jenny en Jan was iedereen in staat om een eigen invulling te geven aan de compositie. Iedereen was verbaasd over de resultaten en we hebben er een leuk aandenken aan over gehouden. Onze kunstwerken zijn trouwens te zien op ons kantoor, kom ze gerust eens bekijken!

Waarom dit uitstapje?

Door de vele leuke en tijdsintensieve projecten voor onze klanten wordt onze eigen website een ondergeschoven kindje. Als internetbureau voor strategie en ontwerp vinden we het erg belangrijk dat onze eigen uitingen aan onze hoge kwaliteitsstandaard voldoen. Hierdoor is het hard nodig om ook onze eigen website grondig onder handen te nemen. Dit bijzondere uitje diende als officieel aftrapmoment voor het websitetraject waar we inmiddels volop aan begonnen zijn.

Dorin Bouwman

Sinds 2015 in dienst bij B2Design. In zijn vrije tijd bouwt hij drones en racet er mee. Dorin is crypto- en gadgetnerd en volgt de laatste trends op de voet.