Case - Kunstgrasnet - Cover Opacity

Kunstgrasnet: Een slimme webshop

Bekijk het resultaat https://kunstgrasnet.be/

kunstgras met een slimme touch

Kunstgrasnet is de grootste leverancier van kunstgras in de Benelux. Steeds meer particulieren kiezen voor kunstgras als alternatief voor de echte grasmat. Kunstgrasnet kwam bij B2 voor een nieuwe ecommerce oplossing. Zo zijn we gestart met de Belgische variant en breiden we de nieuwe versie langzaam uit naar de overige landen in de Benelux. Hoe we dat hebben gedaan lees je hieronder!

Check in, check out

Zowel producten als het bestelproces zijn van groot belang voor een webshop zoals Kunstgrasnet. De consument koopt in dit geval meer dan een simpel product, omdat het onderhevig is aan afmetingen, vormen en andere eigenschappen.

We realiseerden een geavanceerde calculator waarmee de bezoeker gemakkelijk en snel afmetingen kan invoeren. Op basis van deze afmetingen wordt vervolgens een prijs getoond. Naast een overzicht van de prijs krijgt de gebruiker ook een slim overzicht van restafstanden en aanvullende producten die zij nodig hebben om de nieuwe grasmat aan te leggen.

Case - Kunstgrasnet - Mockup Design Shop

Net iets anders

Doormiddel van uniek ontwerp belichten we het onderscheidende karakter van Kunstgrasnet. De knalroze kleur valt direct op en complimenteert de rustige natuurlijke huisstijlkleuren van het merk. Door de belangrijke elementen deze roze kleur te geven ontstaat er een mooi contrast dat er niet alleen goed uit ziet maar ook bijdraagt aan het verhogen van de conversie (aantal bestellingen).

Case - Kunstgrasnet - Huisstijl
Case - Kunstgrasnet - Mockup Mobile

Ook op zoek naar een nieuwe of verbeterde Wordpress webshop? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op, dan plannen we een vrijblijvende kennismaking in.

WordPress & WooCommerce

De nieuwe website voor Kunstgrasnet is volledig gebouwd op basis van WordPress  in combinatie met WooCommerce. Dit zorgt ervoor dat de website toekomstbestendig is, maar ook overdraagbaar. Op basis van maatwerk hebben we het bestelproces en de configuratie gerealiseerd.

Daarnaast heeft snelheid de hoogste prioriteit gehad in de ontwikkeling van deze website. Hiermee zorgen we ervoor dat zoekmachines de website hoger beoordelen, maar ook dat gebruikers sneller tot een aankoop overgaan.

Case - Kunstgrasnet - Mockup - Ipad

Gratis stalen en advies

Kunstgrasnet heeft veel verschillende soorten kunstgras in het assortiment. Het is voor de bezoeker lastig om een goede keuze te maken op basis van foto’s. Om de bezoeker te helpen met het uitzoeken van het juiste kunstgras is daarom een staalaanvraag beschikbaar op de website. Hiermee bestelt de bezoeker een pakketje met daarin geselecteerde stukjes kunstgras om de keuze te vergemakkelijken.

Naast de staalaanvraag kan er dynamisch gecategoriseerd worden op belangrijke eigenschappen zoals zachtheid en echtheid. Hierdoor kan de bezoeker alvast een voorselectie maken op basis van deze filters.

Case - Kunstgrasnet - Mockup Laptop

Lancering

Enkele uren na lancering kwam de eerste vijfsterrenreview al binnen; “Kunstgras is nummer 1 in klantenservice, kwaliteit en levertijd.”

Ook op zoek naar een strategische partner voor je (nieuwe) webshop? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!