Case - IFG - Cover Opacity

IFG: investeren in de groei van de provincie

Visie van het bedrijf goed overbrengen op doelgroep?

Investeringsfonds Groningen vervult een belangrijke rol in de Groningse economie. Als investeerder in verschillende investeringsfondsen in de provincie draagt het IFG indirect bij aan de groei van de MKB-bedrijven in de provincie. Naast financieel rendement staat het IFG ook voor maatschappelijk rendement. Investeringsfonds Groningen kwam bij B2Design met de uitdaging; ‘Hoe vertellen we wat het Investeringsfonds Groningen precies doet, en hoe maken we de geboekte resultaten inzichtelijk voor ondernemers en investeerders?’

Investeringsfonds Groningen is zeer verrast door de professionaliteit en het enthousiasme van B2Design. Vanaf het begin wordt er door alle betrokken medewerkers goed doorgevraagd tot duidelijk is wat wij als klant willen. Bij het ontwerpen en bouwen van onze nieuwe website kregen we professionele, eigentijdse suggesties gedaan. Dit alles heeft geleid tot een resultaat waar wij zelf ontzettend trots op zijn.

Jan Martin Timmer - Fondsmanager

Openbaar en neutraal

Tijdens de eerste gesprekken kwamen we snel tot de conclusie dat de twee specifieke doelgroepen van het IFG met een totaal verschillend doel op de website komen. Waar de ondernemer op zoek is naar een investering, is de investeerder op zoek naar een interessant fonds om in te investeren. Om beide doelgroepen van dienst te zijn op de website hebben we gekozen om een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende type bezoekers. Hoewel de bezoeker de mogelijkheid heeft om zichzelf in te delen in een specifieke categorie, staat dit de algehele gebruikservaring niet in de weg. Alle informatie is openbaar en neutraal. Dit versterkt het maatschappelijke, open karakter van het Investeringsfonds Groningen.

Case - IFG - Design Website
Case - IFG - Mockup Mobile

Een track-record voor het tonen van resultaten.

Één van de wensen van het investeringsfonds Groningen was een overzichtelijke representatie van de behaalde resultaten. We realiseerden een overzichtelijke ‘track-record’ waarmee de bezoeker, in één oogopslag, inzicht krijgt in de behaalde resultaten. De resultaten kunnen jaarlijks worden ingevoerd, de website maakt automatisch een grafische weergave van de statistieken in de huisstijl van het IFG.

Case - IFG - Mockup Laptop

Video's om de werkwijze toe te lichten.

Om de fondsen waarin het IFG participeert te presenteren maakten we verschillende video’s. In een algemene video, welke te bekijken is op de homepage, wordt het maatschappelijke doel en de werkwijze van het Investeringsfonds gepresenteerd. Op de fondsenpagina’s kan de bezoeker een korte inleidende video bekijken van het specifieke fonds.

Fun fact; Voor de wielrenshots huurde collega Steven een busje. Na het maken van de gewenste shots vergat hij de handrem te gebruiken waardoor de bus, inclusief cameraman en apparatuur, met de voorbanden in een sloot belandde. De bus moest door een sleepbedrijf  de weg op getrokken worden! Schade bleef uit en de shots waren goed gelukt. Eind goed, al goed!