Case - Chemport - Cover Opacity

Chemport: samenwerken aan een duurzame chemische industrie

Bekijk het resultaat https://www.chemport.eu/

Duidelijk uw visie weergeven?

Chemport Europe is het samenwerkingsverband tussen de drie Noorderlijke chemieclusters. Bedrijven uit De Eemshaven, Delfzijl en Emmen werken samen aan het vergroenen van de chemie. Door samen te werken in ketens wordt de productie van innovatieve en duurzame chemicaliën uit aardappelen, suikerbieten en tarwe gestimuleerd. B2Design realiseerde een moderne, krachtige en informatieve website, gericht op het informeren van bezoekers over de hele wereld.

Modern en herkenbaar


De Chemport Europe website is voorzien van een modern en herkenbaar uiterlijk. Door het gebruik van ronde, vloeiende lijnen krijgt de website een innovatief uiterlijk. De informatie is goed leesbaar en op een speciale manier geïndexeerd met een uitgebreid tag-systeem.

Door een goed doordachte indeling kan de bezoeker snel informatie vinden over specifieke onderwerpen. De hoofdcategorieen zijn ingedeeld in feedstock, intermediate chemicals, polymers and materials en recycling. Via de ‘doing business’ pagina vindt een potentiële samenwerkingspartner alle informatie die de samenwerking op gang kan brengen.

Case - Chemport - Mockup Mobile
Case - Chemport - Mockup - Ipad

Op 16 december werd in de Euroborg de Chemport Europe website gelanceerd. Gedeputeerden Patrick Brouns (Groningen) en Henk Brink (Drenthe) lanceerden, in de skybox van Groningen Airport Eelde, de website voor de ogen van geïnteresseerden en pers met een druk op een grote rode knop.

Een intensieve samenwerking met de opdrachtgever

Voor de realisatie van de Chemport Europe website hebben we intensief samen gewerkt met de opdrachtgever. Om tot het eindresultaat te komen hebben we in sprints gewerkt. Wekelijks was de opdrachtgever aanwezig op het B2Design kantoor, hierdoor kon er snel geschakeld worden en was er ruimte om alvast content toe te voegen in een vroeg stadium van de ontwikkeling. Meer informatie over deze werkwijze vindt u hier.

Case - Chemport - Mockup Ipad Page