Terug naar overzicht

Thijs en Jelmer (3 VWO, Harens Lyceum) liepen een snuffelstage bij B2. Een verslag.

Jeroen Bakker
  • Jeroen Bakker -
  • (Laatst bijgewerkt: 25 mei 2022)

De jeugd heeft de toekomst. In dat kader hebben wij begin maart 2 enthousiaste scholieren (Thijs & Jelmer, 3 VWO) van het Harens Lyceum over de vloer gehad. Om met ons mee te lopen. Om te kijken hoe het er bij B2 aan toe gaat. Om te kijken wat wij maken, hoe we dit maken en wie waar precies voor verantwoordelijk is. Het werd een leerzame (en gezellige) week waarin beide heren mee konden naar een klant en fotoshoot. Natuurlijk werd er ook even ervaring opgedaan met 'remote werken'. Hieronder een zelf geschreven verslag.

Hallo, wij zijn Jelmer Bies en Thijs de Vries en wij zijn 14 jaar. Wij zitten op het Harens Lyceum in Haren en voor school moesten wij een snuffelstage lopen bij een bedrijf. Wij hebben gekozen om bij B2Design stage te lopen, omdat websites maken ons enorm aansprak. Wij wouden leren hoe een website maken en ontwerpen er in de praktijk eruit ziet. Wij dachten dat wij bij B2Design daar veel over zouden leren, wat uiteindelijk goed is uitgepakt. In deze week hebben wij in een redelijk korte tijd erg veel geleerd en een goed beeld gekregen over websites maken en ontwerpen.

Wat hebben wij deze week allemaal gedaan en geleerd?

We begonnen de week met een introductie over wie er bij B2Design werken en wat ze precies doen. Daarna hebben wij een paar interviews afgenomen met medewerkers om een nog beter beeld te krijgen over het bedrijf. Daaruit zagen we dat er binnen B2Design veel verschillende functies zijn, maar dat je alsnog altijd samen werkt met een project. Ook zijn we naar een klant van B2Design geweest om te kijken hoe gesprekken gaan met klanten van B2Design.

Daarna gingen wij drie logo quizzen doen en zelf een voetballogo ontwerpen en kregen wij uitleg over belangrijke aspecten waar je aan moet denken tijdens het ontwerpen van een logo of website. Uiteindelijk hebben wij in deze korte tijd geleerd hoe het proces van een website maken verloopt en waar je aan moet denken tijdens het ontwerpen van een website.

stage-harens-lyceum-b2design

3 tips als jij bij B2Design stage gaat lopen

  1. Als je bij B2Design stage gaat lopen, zorg er dan voor dat je nieuwsgierig bent en altijd bereid bent om veel te leren. Als je goed en met plezier werkt kan je in een korte tijd heel veel leren bij dit bedrijf.
  2. Als je iets niet snapt, moet je het meteen vragen aan een van de medewerkers. Zij zijn altijd bereid om je te helpen en ze kunnen je een goed antwoord geven op je vragen.
  3. Als je hier voor een langere periode stage gaat lopen, is het erg handig om voor jezelf doelen te stellen die je aan het eind van de stage gehaald wilt hebben. Als bedrijf weet je namelijk niet wat iemand wilt leren die stage komt lopen.
stage-harens-lyceum-remote-working

Waarom jij bij B2Design stage moet lopen

Als websites maken of ontwerpen jou aanspreekt, raden wij zeker aan om bij B2Design stage te lopen! Je leert enorm veel in een hele korte tijd. De mensen die bij dit bedrijf werken zijn erg aardig en leggen veel uit waardoor je nog meer leert. Wij denken dat als je een paar weken bij dit bedrijf stage loopt, je heel veel leert over websites maken en ontwerpen. Wij hebben bij B2Design een erg leuke en leerzame week gehad en raden aan iedereen deze stage aan!

stage-harens-lyceum-b2design-fotoshoot
Jeroen Bakker

Met zijn hands on mentaliteit gaat Jeroen geen uitdaging uit de weg en bedenkt hij innovatieve oplossingen op ingewikkelde online vraagstukken. Graag deelt hij zijn jarenlange SEO kennis met collega's om projecten nog beter te maken en vindbaarheid te vergroten.