Terug naar overzicht

Mees: onze nieuwe collega die is ingewerkt vanuit huis

Mees van Belle
  • Mees van Belle
  • Grafisch ontwerper
  • Laatst bijgewerkt: 25 mei 2022

Terug van weggeweest is onze Mees. Dit grafische talent heeft met zijn stage indruk gemaakt op collega en klant. Onlangs is Mees teruggekomen op het B2 nest om voor onze opdrachtgevers grafische hoogstandjes te produceren. Maar inwerken tijdens een intelligente lockdown is niet vanzelfsprekend. We vroegen mees om een kort stukje over zijn belevenissen te schrijven. Lees hieronder hoe het onze nieuwe collega is vergaan tot nu toe!

Een nieuwe baan tijdens Corona crisis

Aan een nieuwe baan beginnen tijdens de coronacrisis is niet ideaal, maar met een goede werkruimte kom je al heel ver. Momenteel woon ik in een studentenflat en dat zorgt voor heel wat chaos, maar met wat creatief gedachtegoed kan zelfs een studentenkamer worden omgetoverd tot een productieve werkruimte.

Tijdens thuiswerken leer je veel over jezelf, maar ook over je buren. Zo ben ik er achter gekomen dat mijn buurman erg graag wakker wordt met hardcore muziek en urenlang kan genieten van het monotone gedreun dat uit zijn speakers komt. Gelukkig zijn dit soort problemen snel verholpen met een klein berichtje in de groepsapp of een goed paar koptelefoons.

Minder afleiding, veel focus en communicatie via Slack

Naast excentrieke buren zijn er ook veel voordelen aan thuiswerken. Zo is er een stuk minder afleiding waardoor er veel meer focus ligt op de belangrijkere projecten. Met de technologie van vandaag hoeft communicatie ook helemaal geen probleem meer te zijn en kanalen als Slack en Google Hangout zorgen ervoor dat je iedereen zo te pakken krijgt.

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen aan thuiswerken en al helemaal als je woning uit één kamer bestaat. Door een gebrek aan ruimte is het soms lastig om werk en privé gescheiden te houden en daarom is het belangrijk om een duidelijk einde aan je werkdag te maken. Die ‘switch’ maken kan best lastig zijn en helemaal als je aan een project werkt waarin je net even vastloopt. Juist daarom is het belangrijk om duidelijke regels voor jezelf op te stellen.

Mensen zijn flexibel en passen zich aan

Thuiswerken is toch niet alleen maar pyjamabroeken en maneschijn, het is ook hard werken en goed communiceren met je team. Waar ik wel achter ben gekomen is dat wij als mensen erg flexibel zijn en ons overal op kunnen aanpassen.

Mees van Belle

Deze jonge ontwerpheld versterkte ons team tijdens zijn stage en bleef daarna bij ons door zijn verpletterende en doordachte ontwerpen. Buiten werktijd vind je Mees met een kwast aan het schildersezel, of speelt hij Mario Kart met zijn vrienden.