Terug naar overzicht

Laat je Philips HUE lamp knipperen als FC Groningen een doelpunt scoort!

Dorin Bouwman
 • Dorin Bouwman -
 • (Laatst bijgewerkt: 25 mei 2022)

Let op: Deze blog is verouderd. De onderstaande uitleg werkt helaas niet meer.
Ons bedrijf is gevestigd in de stad Groningen en ons team bestaat dan ook voornamelijk uit FC Groningen fans. Toch vind je ook Feyenoord, FC Twente en Ajax fans tussen de de B2Design toppers. Lang niet alle wedstrijden worden bezocht door ons team, maar er is een vernuftige high-tech manier om toch thuis op de hoogte te blijven van een doelpunt! Hoe leuk is het om je eigen Philips HUE lampen te laten knipperen wanneer jouw favoriet club scoort!

Philips Hue lamp in combinatie met ifttt.com

Op de website If This Then That (www.ifttt.com) kan je diverse online kanalen (Dropbox, Twitter, Google Drive en 234 andere online services) aan elkaar koppelen en recepten (receipes) opstellen. Erg handig, het kan je tijd schelen én dus meer vrije tijd opleveren. Nu even terug naar de doelpunten én de knipperende lamp. Wat moet je doen om alles te laten werken?

 1. Zorg dat je een Philips Hue lampenset hebt.
 2. Zorg dat je een account hebt op https://my.meethue.com/nl-nl/
 3. Zorg dat je een account hebt op ifttt.com en dat je ingelogd bent.
 4. Ga naar de channel pagina van de Philips Hue op: https://ifttt.com/hue en klik op ‘connect’.
 5. Je zal worden doorgestuurd naar de website van Meethue.com. Log daar in met je emailadres en wachtwoord.
 6. Geef ifttt.com toestemming om jouw hue account te beheren.
 7. Klik op 1 van onderstaande links voor jouw favoriete voetbalclub.
 8. Voeg ons recept toe aan jouw ifttt.com account
  Het is nu zaak om ons gemaakte recept voor jouw account (en dus voor jouw Philips Hue lampen) te activeren. Mocht je meerdere lampen in jouw huis op de Hue Bridge hebben aangesloten dan kan je ‘allemaal’ selecteren. Alle lampen die aangesloten zijn op je bridge zullen dan gaan knipperen. Wanneer je liever één lamp wil, kun je dit ook instellen. Om het recept aan jouw account toe te voegen klik je op ‘Add’ (de grote blauwe button).
 9. Wachten op een doelpunt.
  Nu je alle bovenstaande stappen hebt gevolgd is het wachten op een doelpunt van jouw favoriete team. Wanneer er een doelpunt gemaakt wordt, zal de IFTTT getriggerd worden en zorgen dat de door jouw gekoppelde lampen gaan knipperen. Let op: er kan een vertraging in het knipperen zitten, IFTTT checkt slechts 1x per 15 minuten of er nieuwe doelpunten zijn gescoord.
Dorin Bouwman

Sinds 2015 in dienst bij B2Design. In zijn vrije tijd bouwt hij drones en racet er mee. Dorin is crypto- en gadgetnerd en volgt de laatste trends op de voet.