"What separates design from art is
that design is meant to be..functional."
Cameron Moll

Webdesign & Ontwikkeling

 

Website ontwerp & development op maat

Het doet ons deugd om te zien dat steeds meer organisaties de strijd online met elkaar aan gaan wanneer het gaat om onderscheiden in vorm en functie. Een professionele en doordachte online presentatie is tegenwoordig niet meer weg te denken als essentieel onderdeel van uw algehele marketing en communicatie naar de doelgroep. Uw website is daar om het verhaal of eigenlijk de 'beleving' van uw organisatie over te brengen. Die 'beleving' is de overkoepelende sfeer waarin een of meer achterliggende doelen schuil gaan. Ook uw eigen nieuwe website heeft een of meer concrete doelen. Zo zal de ene website er puur zijn als digitale informatiebalie voor haar bezoekers, terwijl de ander vooral als doel heeft de bezoeker te activeren. Vooropgesteld geldt dat u moet weten waarom u of uw organisatie behoefte heeft aan een website. Pas dan kunt u aan de slag met de inhoud en vervolgens de vormgeving en technische realisatie. 

Het hoofddoel: waarom wilt u een website laten ontwikkelen?

Stel uzelf altijd eerst de vraag waarom uw organisatie een website nodig heeft. Moet de website dienen als een verlengstuk van uw visitekaartje? Wilt u puur en alleen informeren of wilt u ook dat bezoekers contact met u opnemen via de website? Wilt u dat de bezoekers iets kopen via de website? Wilt u de bezoeker mee laten praten of discussieren over vak gerelateerde onderwerpen op uw website? Er zijn vele redenen te bedenken waarom u een website wilt laten ontwerpen en/of bouwen. Van ons moet u weten; wij kunnen u helpen er iets bijzonders van te maken wanneer we het doel boven water hebben. Alles volgens onze vuistregel; Vorm volgt functie. Eerst willen we exact weten wat u wilt bereiken om het geheel vervolgens in een passende vorm te kunnen gieten. 

Een website voor alle apparaten: Responsive Web Design (RWD)

Alle websites worden vanaf 2014 standaard opgeleverd met een 'responsive web design'. De website zal zich aanpassen aan de schermgrootte van de bezoeker. Of dit nou een smartphone, tablet (zoals Ipad) of desktop computer is. Dit betekent dat er zogeheten verschillende 'states' (stramienen/ indelingen) voor de aparte apparaten moet worden ontwikkeld. Onderstaande afbeeldingen illustreren de aanpassingen per apparaat aan de hand van 5 verschillende 'states'.

 

 

Het website ontwerp

B2Design kan u goed van dienst zijn bij het ontwikkelen van uw website. Onze website ontwerpers zijn ervaren op het afstemmen van het definitieve ontwerp op uw wens(en) en het uiteindelijke doel wat deze moet dienen. Als gevolg van onze bedrijfsfilosofie waarin de beste kwaliteit en maatwerk in een hoog vaandel staan, zult u begrijpen dat geen klant en daarmee geen (web)project hetzelfde is. U zult dan ook begrijpen (en zien in ons portfolio) dat geen website een kopie van de ander is en daarom de nodige doorloop tijd kent om ontwikkeld te worden van conceptfase tot oplevering. En dan heb je ook iets bijzonders. Voor het ontwerp traject wordt in gemiddeld 3 of 4 modellenrondes in nauw overleg met de klant naar een definitief stramien/ontwerp toe gewerkt. De klant zal uit meerdere creatieve uitingen een weg kiezen om in te slaan. Afgestemd op het verwachtingspartoon van uw doelgroep, in vorm en functie. 

De technische realisatie (Development)

Tijdens het creatieve ontwerp proces kan er, afhankelijk van de opdracht, vaak al worden gestart met de technische ontwikkeling van het beheer systeem en/of website applicatie. Vooral specifieke modules kunnen tijdens het ontwerpproces reeds worden geprogrammeerd om deze later samen te voegen met het ontwerp.

Wanneer het ontwerp definitief is zal deze opgeknipt worden tot de meest actuele versie van html, in combinatie met css en jquery. Ons team van ervaren programmeurs ontwikkelen scripts in php formaat, veelal in combinatie met een Mysql database. Wij proberen, om het gebruikersgemak van uw website te dienen, veel te werken met 'ajax-methoden' zodat pagina's niet overdreven herladen hoeven te worden. Hier is de bezoeker alleen maar bij gediend. Onze codes worden altijd ingericht op een maximale vindbaarheid voor zoekmachines en sociale kanalen.

Houdt uw website zelf eenvoudig up-to-date!

De kracht van internet is dat het als een actuele bron van informatie kan dienen. Iets wat in sommige vakgebieden ook van de website eigenaar verwacht zal worden. Zo zal een online krant niet weg komen met info van een maand geleden. Het leuke van uw eigen website is dat bezoekers niet alleen 'statische' info over u te weten hoeven komen, u kunt de bezoekers zo vaak als u wilt van actuele info en beeld voorzien! Uw website en uw bezoekers hebben behoefte aan een website die in beweging is. De mate waarin is helemaal aan u. Met het door onze programmeurs op maat gemaakte beheersysteem (Content Management System, ook wel CMS) kunt u zelf kinderlijk eenvoudig en zonder technische achtergrond de website onderhouden. Geen ingewikkelde functies die u toch niet gebruikt maar een eenvoudige basis van waaruit u met plezier kunt werken zonder te verdwalen in codering en andere overbodige rompslomp. NB: We hanteren geen abonnementskosten voor het gebruik van ons systeem. U bent zelf eigenaar, wel zo netjes vinden wij. 

Alleen op zoek naar een programmeur of ontwerper?

Heeft u zelf reeds een ontwerper maar niet de technicus in huis of andersom? Dan kunnen we u ook altijd helpen om slechts een deel van het proces voor u op professionele wijze in te vullen.