"Simplicity is the ultimate sophistication"
Leonardo Da Vinci

Mobiele toepassingen & apps

 

Mobiele toepassingen en Apps

De ontwikkeling van de mobiele telefoon (smartphone) gaat hard, heel hard. Het is een verlengde van de desktop computer en de laptop. Het weer, email, sms, foto's, bankieren, surfen op internet; alles is tegenwoordig mogelijk met onze smartphone en de mogelijkheden zullen zich verder gaan ontwikkelen. Zorg dat uw website met de tijd meegaat en dat deze goed te vinden is, te bedienen is en lezen is met uw smartphone.

Keuzes: Mobiele website of toch liever een native app?

U wilt uw huidige website mobiel 'proof'  maken of een compleet nieuwe website laten ontwikkelen die op alle apparaten werkt. Bij B2Design is het de standaard dat wij uw website 'responsive' afleveren. Responsive Web Design (RWD) houdt in dat uw website zich aanpast aan de breedte van het apparaatscherm waarmee de website wordt bezocht. Of u nu met uw desktop, tablet of smartphone de website bezoekt: deze moet er goed uit zien en prettig werken. Dit vergt doordachte aanpassingen bij de ontwikkeling met als voordeel dat u slechts één website laat maken die zich schaalt en aanpast aan de verschillende apparaten. Een bijkomend voordeel is dat u vanuit 1 beheersysteem werkt, wijzigingen die u in de website doorvoert zijn meteen van toepassing op alle apparaten. Uw eigen 'responsive' website is tegenwoordig een ware 'must' als u geen potentiele bezoekers wilt overslaan. 

Een tweede mogelijkheid die zich voor doet is het laten ontwikkelen van een zogeheten 'native app'. De 'native app' is de klassieke app zoals u ze in de App Stores tegen komt; de platform afhankelijke toepassing. Het ontwikkelen van een native app vergt in de regel meer tijd en aandacht. Daarbij is het de vraag of een dergelijke extra kostenpost voldoende rendabel is voor het beoogde doel dat u ermee nastreeft. Wie is uw doelgroep, wat is de aard van uw product en tenslotte; wat levert het u op? Houdt er rekening mee dat u voor alle besturingssystemen een losse native app zult moeten ontwikkelen om uw bereik zo groot mogelijk te maken. (Iphone iOs, Android, Windows Mobile) Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en helpen u mee een weloverwogen keus te maken die het beste aansluit bij uw doelen. 

Mobiele surfers verwachten een aangepaste informatievoorziening

Mensen die met hun smartphone of tablet uw website bezoeken 'lezen' de website anders dan op laptops en desktops. Dat is echter niet altijd zoals we vaak denken; vlug en snel onderweg. Het is zelfs fout te denken dat uw bezoekers puur en alleen vluchtig via hun smartphone surfen. De informatie die uw doelgroep via de smartphone verwacht dient gelijkwaardig aan uw 'normale' website te zijn, echter in een meer handzame vorm en zonder de aanwezigheid van overbodige elementen. Het mobiele toestel is steeds vaker het eerste dat mensen gebruiken om online te surfen, daarom is het van essentieel belang dat de inhoud en de layout van uw responsive website aansluit bij de beperkingen van mobiele apparaten als het gaat om ruimte, snelheid en bediening.