Terug naar overzicht

Webdesign voor automotive branche

Bent u op zoek naar webdesign of webdevelopment in de automotive branche? Met jarenlange ervaring in deze branche is B2Design de juiste partner voor de ontwikkeling van een nieuwe website, of de implementatie van additionele functies voor het verhogen van uw conversie.

Branche Automotive

Een auto kopen kan iedereen

De automotive branche innoveert op hoog tempo. Uw doelgroep is beter geïnformeerd dan ooit tevoren, voor de aanschaf van een auto doet uw klant eerst uitgebreid onderzoek alvorens ze bij uw bedrijf aankloppen. Het is daarom van groot belang dat u de oriënterende klant op het juiste moment op uw website laat landen. Door de juiste mix van webdesign, webontwikkeling en marketing zorgen we ervoor dat klanten uw bedrijf verkiezen boven dat van de concurrent. Met slimme en unieke functies die op maat voor uw bedrijf gerealiseerd worden wordt uw nieuwe website een verkooptool in plaats van een verlengstuk van uw visitekaartje.

Wij zijn een full service internetbureau.

Met 30 medewerkers werken we elke dag aan creatieve oplossingen voor on- en offline resultaat. B2Design B.V. Bestaat langer dan 17 jaar en heeft in deze tijd veel automotive bedrijven geholpen met grafisch werk, website-ontwikkeling of koppelingen met externe systemen zoals gaspedaal, marktplaats auto’s of autotrader. We weten wat er speelt in deze branche en kunnen op basis van ervaring aanbevelingen doen voor de te nemen stappen.

Op handige tools zoals een slimme zoekfunctie of een kaartweergave op de contactpagina maken het gebruik van uw website gemakkelijker en doeltreffender.
Lees meer over wat wij voor uw website in de automotive branche kunnen betekenen en wat onze klanten over ons zeggen!

B2Design is al jaren onze partner op het gebied van websites, ze denken altijd goed mee en verwennen ons met de nieuwste technieken.

Mobielvriendelijk

Meer dan de helft van alle website bezoeken zijn tegenwoordig vanaf een mobiel apparaat. In de automotive branche is dit niet anders. Het hebben van een mobiel-vriendelijke website is daarom essentieel. Onze websites worden daarom mobile-first ontworpen, dat wil zeggen dat het eerste ontwerp voor mobiele telefoons wordt opgemaakt. Door te beginnen op een klein scherm worden onze ontwerpers gedwongen om belangrijke informatie op de juiste plek te zetten. Wanneer het mobiele ontwerp gereed is worden de pagina’s zorgvuldig omgezet naar ontwerpen voor grotere schermen zoals tablets, laptops en andere grote schermformaten.

Naast gebruiksgemak is mobiele optimalisatie ook van groot belang voor de vindbaarheid in zoekmachines. Google beoordeelt bedrijven met een adaptive of responsive website namelijk automatisch beter dan websites die dit niet in orde hebben. Het aanbieden van een mobiel-vriendelijke ervaring is daarom essentieel.

Bekijk mogelijke functies

Benieuwd naar systemen die we voor andere opdrachtgevers in de automotive branche hebben gerealiseerd? Hieronder geven we een voorproefje van mogelijke functies voor uw nieuwe automotive website. Elk traject wordt zorgvuldig gerealiseerd op basis van maatwerk, staat de functie voor jouw garage, handelsonderneming of wasstraat er niet bij? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Configurator

Met een configurator geeft u klanten de mogelijkheid om een occasion of nieuwe auto zelf uit te rusten met upgrades of bijverkoop.

Auto kopen met iDeal

Gemak dient de mens en iDeal is de meest gebruikte betaalmogelijkheid in Nederland. Een auto kopen met iDeal behoort ook tot de mogelijkheden en wij maken dit graag voor u mogelijk.

Proefrit op locatie

Een proefrit is een goede eerste stap tot het kopen van een nieuwe auto. Het aanbieden van een proefrit op locatie maakt dit laagdrempelig en bovenal gemakkelijk voor uw bezoekers. In onze implementatie kunnen bezoekers handig een proefrit boeken, afgestemd op uw beschikbaarheid.

Koppelingen met platformen

Indien u uw assortiment aanbiedt op platformen zoals Marktplaats of Gaspedaal.nl, kunt u ervoor kiezen om dit terug te laten komen op uw website. Hiervoor zullen we een uitgebreid plan opstellen en zo alle filters stuk voor stuk toevoegen. Een voorbeeld van een dergelijke koppeling is de fotofeed vanuit Autodata. Onze ontwikkelaars zullen alle verschillende inputs met u doornemen en hier een concreet plan voor opstellen.

Kaartweergave contactpagina

Op de contactpagina van uw website kunnen wij een waardevolle, interactieve kaart toevoegen dat de locaties van uw vestigingen laat zien. Om interactie met uw website te bevorderen kunnen bezoekers locaties selecteren om direct contact op te nemen met de juiste vestiging. De kaart centreert automatisch op de dichtstbijzijnde locatie voor de bezoeker, wat zorgt voor een laagdrempelige contactopname.

Slimme zoekfunctie

De homepagina wordt uitgerust met een slimme zoekfunctie. De bezoeker is in staat om op een visuele en intuïtieve manier te zoeken naar de perfecte auto. Door unieke iconen kan er gesorteerd worden op specifieke functies, vermogen of carrosserievorm. Het doel van deze functie is om het zoeken gemakkelijk en vooral leuk te maken. Daarnaast staat snelheid hoog in het vaandel, ook mobiele gebruikers moeten op een overzichtelijke manier kunnen zoeken door uw aanbod.

Cases

Benieuwd naar wat wij hebben gemaakt voor onze klanten? bekijk hier de cases

Case Muddekok